Μια νέα κόντρα φαίνεται πως ανατέλλει στο χώρο του μπάσκετ, καθώς Euroleague και FIBA απέχουν κατά πολύ από το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση των 40 ομάδων που θα συμμετέχουν στην Euroleague και στο Euro Cup και εγκρίθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας σεζόν. Μόνο που η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να διεξαχθούν κανονικά οι αγωνιστικές της Euroleague, που συμπίπτουν με τις ημερομηνίες που η FIBA έχει ορίσει για την διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Κάτι τέτοιο όπως είναι φυσικό θα επηρεάσει κατά πολύ τις εθνικές ομάδες, αφού δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους διεθνείς που θα αγωνίζονται στις κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και σίγουρα αναμένεται να υπάρξει απάντηση από την πλευρά της FIBA.

Στα της Euroleauge, το τζάμπολ της πρώτης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου και της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής στις 6 Απριλίου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ από τις 17 Απριλίου έως την 1η Μαΐου, ενώ το Final Four, που φέτος θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι, είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 18-20 Μαΐου.

Όσον αφορά στο Euro Cup, η κανονική περίοδος θα αρχίσει στις 11 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 27 Δεκεμβρίου. Το TOP-16 θα διαρκέσει από τις 3/1 έως τις 7/2, ενώ τα προημιτελικά θα αρχίσουν στις 6 Μαρτίου και τα ημιτελικά στις 20 Μαρτίου. Η σειρά των τελικών, που θα κριθεί στις 2 νίκες, θα αρχίσει στις 10 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί είτε στις 13 Απριλίου είτε στις 16 Απριλίου.