Ο Ρότζερ Φέντερερ κέρδισε το Γουΐμπλεντον για όγδοη φορά στην καριέρα του. Μετά από 93 τίτλους, εκ των οποίων 5 την φετινή χρονιά, ο 36χρονος τενίστας πανηγυρίζει τη νίκη του και ξεσπά σε κλάματα λίγο πριν χαθεί στην αγκαλιά της οικογένειάς του. Η γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του παρακολουθούσαν περήφανα τον αγώνα από τις κερκίδες.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα δεν έχουν και τόση σημασία μιας και ο Μαρίν Τσίλιτς δεν έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Η πίεση του αγώνα ήταν τόσο μεγάλη που ο ίδιος ξέσπασε σε κλάματα στην ανάπαυλα του δεύτερου σετ.

Ο κάτοχος του Γουίμπλεντον δήλωσε μετά το ματς: «Είναι ήρωας» δήλωσε ο Φέντερερ για τον αντίπαλό του και συνέχισε: «του αξίζουν συγχαρητήρια για την πορεία του έως εδώ και το πως έπαιξε στον τελικό. Πρέπει να είναι περήφανος για όσα πέτυχε. Ελπίζω να ξανασυναντηθούμε σε κάποιο τουρνουά και να μην είναι τραυματίας».

Ο ίδιος δήλωσε: «Ποτέ δεν σταμάτησα να παλεύω έκανα το καλύτερο που μπορούσα», είπε και άφησε δάκρυα να κυλήσουν από τα μάτια του για να συνεχίσει: «Είχα ένα υπέροχο ταξίδι, συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Θα ήθελα να πω στους φίλους μου στην Κροατία ότι θα επιστρέψω και θα διεκδικήσω το τρόπαιο».

Όπως ήταν φυσικά οι διοργανωτές τον ακολουθούσαν σε κάθε του βήμα ανεβάζοντας στο λογαριασμό του Γουΐμπλεντον συνεχώς βίντεο. Η αρχή έγινε με το τέλος του αγώνα και τον πανηγυρισμό του Ελβετού με τη συγκίνηση να είναι έκδηλη στο πρόσωπό του.