Τάσεις φυγής από τη Μπαρτσελόνα έχει ο Νεϊμάρ και σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων από την Ισπανία θα υπάρξουν επαφές με την Παρί Σεν Ζερμέν για το ενδεχόμενο της μεταγραφής του στο Παρίσι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της AS και της Sport, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θέλει να φύγει από την Καταλονία καθώς δεν επιθυμεί να βρίσκεται στη «σκιά» του Μέσι. Μάλιστα, ο πατέρας του ποδοσφαιριστή θα δει τις επόμενες ημέρες στο Παρίσι τον ιδιοκτήτη του γαλλικού συλλόγου, Νάσερ Αλ-Κελαϊφί. Σύμφωνα με την As ο Νεϊμάρ αισθάνεται ότι ήρθε η ώρα να αποχωριστεί τον Μέσι, στη σκιά του οποίου βρίσκεται παραμένοντας στην Μπαρτσελόνα, για να γίνει ο ηγέτης ενός μεγάλου πρότζεκτ και νούμερο 1 στον κόσμο.

«Ο Νεϊμάρ δεν αισθάνεται άνετα στη Βαρκελώνη», γράφει η Sport, σύμφωνα με την οποία όσοι είναι κοντά του «επιμένουν ότι είναι καιρός να αφήσει την "Μπάρτσα". Τον συμβουλεύουν να ξεφύγει από τη σκιά του Μέσι για να εξελιχθεί μακριά από το "Καμπ Νου" και να αποκτήσει μεγαλύτερη δόξα παγκοσμίως».

Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου, ωστόσο, περιλαμβάνει μια αστρονομική ρήτρα εξαγοράς, που ανέρχεται σε 222 εκατ. ευρώ. Ο τεχνικός διευθυντής της καταλανικής ομάδας, Ρόμπερτ Φερνάντεθ, δήλωσε πως «δεν πιστεύω ότι κάποιος θα πληρώσει τη ρήτρα. Μια Μπαρτσελόνα χωρίς Νεϊμάρ δεν θα συμβεί».