Το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου, με άλμα στα 4,82μ, κατέκτησε το βράδυ της Κυριακής η Κατερίνα Στεφανίδου, γράφοντας άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού στίβου

Η Στεφανίδη ξεκίνησε την προσπάθειά της από τα 4,65 μ. και είχε εξαιρετικά άλματα έως τα 4,82 μ., επίδοση που της έδωσε το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο Λονδίνο.

Δείτε «χρυσό» άλμα της Στεφανίδη

Mε το σημερινό της άλμα έχει την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, ενώ κατέρριψε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα που ήταν στα 4,91μ.

Δεύτερη ήταν η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4.75μ σε μια επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Το χάλκινο μετάλιο πήραν δύο αθλήτριες με 4.65μ, η Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) που σημείωσε εθνικό ρεκόρ και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), κάτοχος του τίτλου (Πεκίνο 2015). Ο δύο αθλήτριες είχαν τις ίδιες προσπάθειες και μοιράστηκαν το χάλκινο.

Η Στεφανίδη τοποθέτησε στη συνέχεια τον πήχη στα 5.02μ για να καταρριψει το ρεκόρ αγώνων της Γελένα Ισινμπάγεβα (5.01μ) από το 2005 στο Ελσίνκι, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια μετά τους τους Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ κατέκτησε και το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από την συλλογή της κάνοντας το τρεμπλ!

Η κατάταξη στον τελικό:

1.Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4.91μ

2.Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.75μ

3.Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) 4.65μ

3.Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.65μ

5.Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) 4.65μ

6.Χόλι Μπράντσοου (Βρετανία) 4.65μ

7.Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς) 4.65μ

8.Όλγκα Μουλίνα (Ρωσία, ανεξάρτητη) 4.55μ

9.Ελίζα Μακάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.55μ

10.Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) 4.55μ

11.Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία) 4.45μ

12.Ανίκα Νιούελ (Καναδάς) 4.45μ

Τα συγχαρητήριά τους στην Κατερίνα Στεφανίδη εξέφρασε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου προς την Κατερίνα Στεφανίδη

«Η παγκόσμια χρυσή επιτυχία σας επισφραγίζει, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, την ήδη εμβληματική αθλητική σας πορεία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς την Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. «Τη μοναδική αυτή επιτυχία σας συμπληρώνει το διαχρονικώς κορυφαίο ήθος σας» σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος , εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια.

«Θερμά συγχαρητήρια στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη που συνεχίζει με τις διακρίσεις & το ήθος της να μας κάνει υπερήφανους» έγραψε ο πρωθυπουργός στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Συγχαρητήρια μέσω Διαδικτύου έδωσε πριν απο λιγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο.

«Συγχαρητήρια στην @KatStefanidi για το χρυσό στο #London2017 . Αχτύπητη! Ανίκητη! Μας γέμισε περηφάνια ξανά!», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η αξία της Ελλάδας της αριστείας σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο. Μπράβο Κατερίνα! 4,91 και συνεχίζουμε!», έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο twitter: 

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Ποτάμι για την μεγάλη επιτυχία της Ελληνίδας αθλήτριας, στη οποία αναφέρει: «Μετά την ύψιστη αθλητική διάκριση που πέτυχε πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Rio, η Κατερίνα Στεφανίδη ήλθε σήμερα να επιβεβαιώσει πως είναι η κορυφαία αθλήτρια επί κοντώ των τελευταίων ετών. Η ελληνίδα αθλήτρια, που συνδυάζει τις κορυφαίες αθλητικές επιδόσεις με σπουδές υψηλού επιπέδου, έρχεται να μας υπενθυμίσει πως η ικανότητα, ο προγραμματισμός, η στοχοπροσήλωση και πάνω από όλα η σκληρή προσπάθεια υψώνουν τις σημαίες στον ψηλότερο ιστό. Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κατερίνα Στεφανίδη για το χαμόγελο που έφερε και απόψε στα ελληνικά σπίτια».

«Η Κατερίνα Στεφανίδη μας έκανε για ακόμη μια φορά υπερήφανους. Το χαμόγελο της είναι πηγή αισιοδοξίας, δύναμης, δυνατών συναισθημάτων. Θερμά συγχαρητήρια για τη σπουδαία επιτυχία!» ήταν το σχόλιο της Φώφης Γεννηματά στα social media.

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.


«Μας έκανε όλους υπερήφανους», δήλωσε ο κ. Λεβέντης και σημείωσε: «Μαζί με το χρυσό μετάλλιο σήκωσε και την Ελλάδα στα ύψη σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την χώρα μας. Όποιος δουλεύει σκληρά, με σχέδιο και βάζει στόχους έχει και επιτυχίες. Και η Κατερίνα τα έχει όλα αυτά. Μπράβο χρειαζόμαστε αυτές τις στιγμές».