Σαρωτικά ξεκίνησε τη σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κέρδισε με 4-0 τη Γουέστ Χαμ στην πρμιέρα του πρωταθλήματος.

Συνολικά η Γιουνάιτεντ έκανε επίδειξη δύναμης και δεν θα ήταν παράλογο εάν συνεχίσει στα ίδια επίπεδα να αλλάξει τις ισορροπίες στην λίστα των φαβορί για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. MVP στα μάτια μας ο Μάρκους Ράσφορντ, που έκανε εμφάνιση έμπειρου εξτρέμ και ήταν ο κύριως λόγος που η άμυνα του συνόλου του Σλάβεν Μπίλιτς έδειχνε τόσο εκτεθειμένη. Φυσικά, ήξερε που τα έκανε ο νεαρός Άγγλος, με τον Πάμπλο Σαμπαλέτα να δείχνει αρκετά... γερασμένος.

Τρομερός και ο Νεμάνια Μάτιτς, που απελευθέρωσε τον Πογκμπά, με τον Γάλλο να συμβάλει τα μέγιστα στο δημιουργικό κομμάτι. Έδειξε την κλάση του με το γκολ που πέτυχε, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.

Ξεκίνησε το παιχνίδι αγχωμένα, με τον κόσμο να πειράζει τον Τζο Χαρτ και να καλωσορίζει τον Τσιτσαρίτο στην επιστροφή του στο “Ολντ Τράφορντ”, αλλά γρήγορα βρήκε αυτοπεποίθηση και έκανε το παιχνίδι της. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέβασε ρυθμούς και έκανε την Γουέστ Χαμ να καθίσει μαζικά πίσω από την μπάλα, χάνοντας μέχρι το 25’ καλές στιγμές για να βρεθεί μπροστά στο σκορ.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 31’ όταν ο Μάρκους Ράσφορντ κατέβηκε όλο το γήπεδο και στην συνέχεια έσπασε όλη την αμυντική γραμμή με διαγώνια πάσα για τον Ρομέλου Λουκάκου, που μετά τα άλλα παιχνίδια -όπως στο Σούπερ Καπ- πέτυχε ακόμη ένα γκολ με τα χρώματα της νέας του ομάδας. Με λίγα λόγια, ντεμπούτο με γκολ στο πρωτάθλημα. Το ημίχρονο παραλίγο να πάει όλο στράφι, με τον Αντρέ Αγιού να βρίσκει διάδρομο απέναντι στον Νταβίδ Ντε Χέα και να δοκιμάζει σουτ προς την εστία του. Ο Ισπανός ήταν έτοιμος, απέκρουσε, και αμέσως μετά ο διαιτητής έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την γενικότερη εικόνα του πρώτου, με τον Ράσφορντ να βρίσκεται σε καλή θέση αλλά να μην μπορεί να χριστεί σκόρερ. Πάντως ήταν ο Άγγλος εξτρέμ εκείνος που ξεκίνησε και το 2-0, κερδίζοντας το φάουλ. Ο Μχιταριάν ανέλαβε την εκτέλεση και επέλεξε να στείλει την μπάλα προς το πεδίο δράσης του Λουκάκου, που με άπιαστη κεφαλιά από απόσταση χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ. Λίγο αργότερα ο Αρναούτοβιτς είχε δοκάρι, επίσης με το κεφάλι, αλλά το πράμα δεν άλλαξε. Ο Ράσφορντ συνέχισε να κάνει ό,τι ήθελε στην αριστερή πτέρυγα, με χαρακτηριστική φάση αυτή που έφτιαξε για τον Λουκάκου (μεσολάβησε ακόμη μία πάσα), με τον Βέλγο να αργεί ελάχιστα και την άμυνα να τον προλαβαίνει πριν το χατ-τρικ.

Η υπεροχή της ομάδας του Μουρίνιο επιβεβαιώθηκε με τον Μαρσιάλ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 έπειτα από εξαιρετική ομαδική ενέργεια και τον Πογκμπά να νικά τον Χαρτ για το 4-0 με άρτιο πλασεδάκι από τα όρια της περιοχής.

Οι συνθέσεις:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπαϊγί, Τζόουνς, Μπλιντ, Μάτιτς, Πογκμπά, Μάτα (76’ Φελαϊνί), Μχιταριάν (88’ Λίνγκαρντ), Ράσφορντ (80’ Μαρσιάλ), Λουκάκου
Γουέστ Χαμ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Ριντ, Ογκμπόνα, Μαζουακού (81’ Κρέσγουελ), Νομπλ (61’ Ράις), Ομπιάνγκ, Φερνάντες (60’ Σακό), Αρναούτοβιτς, Αγιού, Τσιτσαρίτο

england365.gr