Ένα τρίποντο του Γκεόργκε Τσιντσάντζε στα 16,8΄΄ στέρησε από την εθνική τη νίκη, 71-72, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στο Τουρνουά «Ακρόπολις», κόντρα στη Γεωργία.

Η άμυνά των παικτών του Κώστα Μίσσα δεν ήταν αυτή που έπρεπε, ο Σερμαντίνι (23π.) έκανε πάρτι στη ρακέτα, ενώ στο σετ παιχνίδι δεν ήταν παραγωγική η «γαλανόλαυκη» με χαμηλό νούμερο σε ασίστ.

Τα 3/25 τρίποντα (12% ευστοχία!) αποτελούν... καμπανάκι, καθώς και η εν γένει παρουσία της, ενόψει του Ευρωμπάσκετ που αρχίζει σε 8 ημέρες (31/8). Ελαφρύς αποδείχτηκε ο τραυματισμός του Παπανικολάου στην 3η περίοδο, με τον διεθνή φόργουορντ να επιστρέφει στο παρκέ περίπου δυόμιση λεπτά πριν τη λήξη.

Ο Παπανικολάου ήταν και ο πρώτος σκόρερ της εθνικής με 15 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ 14 πρόσθεσε ο Γιώργος Πρίντεζης που είχε και 8 ριμπάουντ. Καλάθης και Σλούκας είχαν από 12 πόντους.

Με πολιτικά από τον πάγκο της εθνικής παρακολούθησε το παιχνίδι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ στο ΟΑΚΑ είχε μεταβεί με το πούλμαν της εθνικής. Ο «Greek Freak» θέλει να βρίσκεται κοντά στην εθνική ομάδα μέχρι να αναχωρήσει για το Μιλγουόκι.

Εκτός δωδεκάδας έμεινε ο Δημήτρης Αγραβάνης. Ο 23χρονος φόργουορντ υποβλήθηκε την Τετάρτη (23/8) σε μαγνητική, με τα αποτελέσματα να αναμένονται τις επόμενες ημέρες.