Το κλίμα στην Εθνική Ομάδα είναι πάρα πολύ άσχημο, κάτι που φάνηκε από τις δηλώσεις των Δημήτρη Αγραβάνη και Θανάση Αντετοκούνμπο μετά την ήττα της «γαλανόλευκης» από την Φινλανδία.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ λίγα λεπτά μετά τη λήξη του ματς με τους Σκανδιναβούς ο Δημήτρης Αγραβάνης, αφού έδωσε το σύνθημα για τη νίκη επί της Πολωνίας, άφησε υπονοούμενα για τους συμπαίκτες του:
«Δεν γίνεται να ξεκινάς έτσι μέσα στην Φινλανδία που έχουν μία καλή έδρα. Πήγε το ματς στους 20 πόντους, για να παίξουμε μπάσκετ. Δεν είναι αυτή η εικόνα της Εθνικής και πρέπει να αντιδράσουμε. Όποιος πιέζεται από τις απαιτήσεις, δεν κάνει για εδώ», ενώ ακόμη πιο λακωνικός και παράλληλα καυστικός ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο:
«Να παίζουν αυτοί που θέλουν να παίζουν με την ψυχή τους για την Εθνική ομάδα» δήλωσε και αποχώρησε για το πούλμαν της Εθνικής.

Τη δική τους εκδοχή για τα όσα δήλωσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, έδωσαν ο Μάντζαρης και ο Παπαπέτρου, που ουσιαστικά «άδειασαν» το συμπαίκτη τους. «Δεν είναι δουλειά μου να σχολιάσω τη δήλωση του συμπαίκτη μου. Υπάρχει στεναχώρια κι απογοήτευση για την εικόνα που έχουμε παρουσιάσει. Παρ' όλα αυτά η τύχη βρίσκεται στα χέρια μας και πρέπει να πάρουμε μία νίκη αύριο για να προκριθούμε. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι στα αποδυτήρια. Όλοι έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης. Δεν υπάρχει κανείς που θέλει να χάνει η ομάδα του» είπε ο γκαρντ του Ολυμπιακού.

Μετά το σάλο σε διευκρινίσεις αναφορικά με τη δήλωσή του περί έλλειψης ψυχής από ορισμένους παίκτες της Εθνικής Ελλάδος προχώρησε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.
Χαρακτηριστικά, ο διεθνής φόργουορντ του Παναθηναϊκού έγραψε στο Instagram:
«Πολλές φορές όταν είσαι ψυχικά φορτισμένος γίνεσαι υπερβολικός στις αντιδράσεις σου και στις δηλώσεις σου. Δεν αποτελώ εξαίρεση σε αυτό. Πρόθεσή μου δεν ήταν να στοχοποιήσω κάποιον συμπαίκτη. Αλλά να μας εμψυχώσω για τον αυριανό τελικό να είμαστε παθιασμένοι, ψυχωμένοι και πάνω από όλα να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό! Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη και την αγάπη».