Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Champions League ο Ολυμπιακός, ο οποίος ηττήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 3-2.

Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν αγνώριστοι και βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 από τους Πορτογάλους, ωστόσο, η είσοδο του Φελίπε Πάρντο στο 77’ άλλαξε την εικόνα τους και με δύο γκολ του Λατινοαμερικάνου μείωσαν σε 3-2.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν τα πολλά κενά στην άμυνά τους, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον οι Πορτογάλοι. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, είχε την κατοχή, αλλά δεν είχε την ουσία. Η είσοδος του Φελίπε Πάρντο ξύπνησε τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι χτύπησαν στο 89’ και στο 93’, αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.

Τα γκολ για τους Ιβηρες πέτυχαν οι Ντουμπιά (2’), Ζέλσον (12’), Μπρούνο Φερνάντες (43’). Ο Ολυμπιακός πλέον στρέφει το βλέμμα του στα επόμενα παιχνίδια και θα προσπαθήσει να κοντράρει στα ίσια μεγαθήρια όπως η Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα.

Η εικόνα του αγώνα:

Το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά για τον Ολυμπιακό, καθώς η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πέτυχε γκολ στην πρώτη κυριολεκτικά φάση του παιχνιδιού. Ο Ακούνια εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πορτογάλοι από δεξιά, οι «ερυθρόλευκοι» ξέχασαν τον Ντουμπιά, ο οποίος πρόλαβε τον Καπίνο και με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μετά τα γκολ του Ντουμπιά προσπάθησαν να ανασυνταχθούν, αλλά στο 12’ δέχθηκαν και δεύτερο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα και εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού, με τον ο Ζέλσον να κάνει το 0-2.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο η Σπόρτινγκ Λισαβόνας απείλησε και στο 18’, με τον Μπρούνο Φερνάντες να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι του Καπίνο. Οι Πορτογάλοι είχαν δώσει χώρο στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε με τους Οτζίτζα (26’), Καρσελά (27’) και Φορτούνη (32’) να απειλήσει τον Ρουί Πατρίσιο, αλλά οι προσπάθειες των «ερυθρόλευκων» ποδοσφαιριστών κατέληξαν άουτ.

Ο Ολυμπιακός όμως ήταν ασύνδετος και σε κάθε κόντρα τον Πορτογάλου αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα. Όπως στο 40’, όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Ζέλσονμ ενώ τρία λεπτά αργότερα έκαναν το 0-3 με τον Μπρούνο Φερνάντες.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο Μπέσνικ Χάσι προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Ζντιέλαρ αντί του Φορτούνη. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, αλλά χωρίς να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις στα καρέ του Ρουί Πατρίσιο. Η πρώτη ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία του Θρύλου έγινε στο 62’, όταν ο Τζούρτζεβιτς βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Σπόρτινγκ, έκανε το πλασέ, αλλά ο Κόατες μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έδιωξε σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Χάσι έβγαλε τον Τζούρτζεβιτς και έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Εμενίκε. Ο Αφρικανός ήταν κινητικός και έδωσε πολλές μάχες με τους αμυντικούς της Σπόρτινγκ. Στο 75’ ο Νιγηριανός βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Κόατες έβαλε το πόδι του μπροστά στον στράικερ του Ολυμπιακού και απομάκρυνε. Στο 77’ ο Χάσι ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Πάρντο αντί του Καρσελά.

Ο Κολομβιανός άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού και με δύο γκολ σε 4 λεπτά μείωσε σε 3-2. Συγκεκριμένα, στο 89’ ο Λατινοαμερικάνος μπήκε στην περιοχή της Σπόρτινγκ και με μια πολύ ωραία ενέργεια «εκτέλεσε» τον Ρουί Πατρίσιο για το 3-1. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Πάρντο εκμεταλλεύτηκε την πολύ ωραία σέντρα που έγινε από αριστερά και με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ομάρ, Ένχελς, Ρομαό, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Οφόε, Φορτούνης (46’ Ζντιέλαρ), Μάριν, Καρσελά (78' Πάρντο), Τζούρτζεβιτς (63’ Εμενίκε)

Σπόρτιγνκ Λισαβόνας (Ζόρζε Ζέσους): Ρουί Πατρίσιο, Πιτσίνι, Κοάτες, Ματιέ, Τζόναθαν Σίλβα, Ζέλσον Μάρτινς (72’ Σέζαρ), Μπατάλια, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ακούνια, Μπρούνο Φερνάντες (87' Ριστόφσκι), Ντουμπιά (63’ Ντοστ)

gavros.gr