Αλυσιδωτές (κυρίως θετικές) αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κύκλους των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, το χθεσινοβραδινό post του parapolitika.gr, που αναφέρονταν στην ανάληψης πρωτοβουλίας από τον μεγαλοεφοπλιστή Νικόλα Πατέρα. Υπογράφοντας το συγκεκριμένο κείμενο, ήθελα να καταδείξω ότι βάζω στην άκρη τις όποιες διαφορές έχω με τον απόγονο μιας εκ των ιστορικότερων εφοπλιστικών οικογενειών, μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο της ιστορικής ομάδας του Παναθηναϊκού.

Ειλικρινά, δεν ανέμενα την ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού. Από την ώρα που «ανέβηκε» στο parapolitika.gr, η σχετική είδηση κατέχει την πρώτη θέση δημοφιλίας, ενώ στο Facebook καταγράφονται δεκάδες σχόλια. Αυτό καταδεικνύει ότι ήταν κατάλληλο το timing του δημόσιου προσκλητηρίου προς τον τελευταίο πρωταθλητή πρόεδρο του Παναθηναϊκού.

Αν και οι επόμενες ώρες θεωρούνται ιδιαιτέρως κρίσιμες, οι καλά γνωρίζοντες τον μεγιστάνα των Οινουσών θεωρούν ότι θα σπεύσει να ανταποκριθεί στο (δημόσιο) προσκλητήριο του Γιάννη Αλαφούζου. Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος εφοπλιστής όλα αυτά τα χρόνια έχει επιλέξει να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Δεν τον ενδιαφέρει η προσωπική προβολή, αλλά η προσφορά στην ομάδα και την κοινωνία. Γι' αυτό και ό,τι κάνει το κάνει πίσω από τα φώτα» ανέφερε σήμερα το πρωί στενός φίλος του Νικόλα Πατέρα, σε συζήτηση που έλαβε χώρα στο «Pit cafe» που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κανάρη και Μηλιώνη στο Κολωνάκι. Από χθες το βράδυ στο πολυτελές στρατηγείο που βρίσκεται επί της Βασιλίσσης Σοφίας έχει σημάνει συναγερμός, αφού τα μηνύματα που φτάνουν είναι περισσότερο από πιεστικά.

Το θέμα για τον Έλληνα κροίσο της ναυτιλίας δεν είναι οικονομικό, με δεδομένη τη δυνατότητα που διαθέτει σε ρευστό, όπως έχουν αποκαλύψει κατ' επανάληψη οι έγκριτες εφημερίδες «Espresso» του Γιάννη Φιλιππάκη και «Deal News» του Παύλου Δημητριάδη. «Τι είναι να βάλει 40-50 εκατ. ευρώ, όταν διαθέτει σε καταθέσεις κοντά στο 1 δισ.» έλεγε με νόημα πρόσωπο που γνωρίζει πολύ καλά την πραγματική επιφάνεια του Νικόλα Πατέρα. Επειδή, ο τελευταίος έχει αποδείξει ότι είναι στρατηγικός παίκτης, δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε επιπολαιότητα. Απεναντίας θα ζυγίσει τα δεδομένα και ακολούθως θα πράξει αυτό που του επιτάσσει η συνείδησή του, μα κυρίως η λατρεία που αποδεδειγμένα τρέφει για τον Παναθηναϊκό. Αυτό που μετράει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο πολυάριθμο αίτημα των φίλων του Παναθηναϊκού είναι ότι, εκτός από τα δεκάδες εκατομμύρια που θα μπουν με το «καλημέρα» στα ταμεία της πράσινης ΠΑΕ, ο τελευταίος ΜΕΓΑΛΟΣ πρόεδρος μπορεί να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στους Μαρινάκη, Ιβάν και Μελισσανίδη. «Θέλουμε έναν πρόεδρο τσαμπουκά και μάγκα. Και αυτός είναι ο Πατέρας» έλεγαν φίλοι του ΠΑΟ που είχαν συγκεντρωθεί χθες το βράδυ σε σουβλατζίδικο επί της οδού Πανόρμου.

Εν κατακλείδι, ένα είναι το συμπέρασμα: φίλοι και εχθροί του Παναθηναϊκού αναγνωρίζουν ότι ο μόνος που διαθέτει την οικονομική επάρκεια, τις γνώσεις και τον τσαμπουκά για να ξανακάνει μεγάλο τον Σύλλογο είναι ο δισεκατομμυριούχος Νικόλας Πατέρας, που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παρακολουθεί ως θεατής την κατάρρευση της αγαπημένης του ομάδας.

Twitter: @kourtakisjohn
Facebook: Γιαννης Κουρτακης
Instagram: kourtakis_yiannis