Πριν από σχεδόν 14 χρόνια, στις 10 Δεκεμβρίου 2003, ο Ολυμπιακός πέρασε στο Τορίνο την πιο εφιαλτική ευρωπαϊκή βραδιά του, γνωρίζοντας συντριβή με σκορ 7-0 από τη Γιουβέντους.

Στην ιταλική πόλη, αυτήν τη φορά στο Juventus Stadion και όχι στο Delle Alpi, επιστρέφει απόψε ο πρωταθλητής Ελλάδας, για μία νέα σκληρή δοκιμασία, στο δεύτερο βήμα του στους ομίλους του Champions League.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη μεγάλη ανατροπή και την ήττα με 3-2 από την ΑΕΚ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, βαδίζοντας πλέον στην μετά Χάσι εποχή, προσπαθώντας να σηκωθεί όρθιος. Και θα το επιχειρήσει απέναντι στη Γιουβέντους, κυρίαρχη τα έξι τελευταία χρόνια στην Serie A και φιναλίστ στον τελευταίο τελικό του Champions League (4-1 νικήτρια η Ρεάλ Μαδρίτης στο Κάρντιφ).

Μία «Γηραιά Κυρία» βεβαίως πληγωμένη, από την δική της πρεμιέρα στη Βαρκελώνη (3-0 από την Μπαρτσελόνα), που φτάνει στο ραντεβού έχοντας καταφέρει να μείνει αήττητη για 19 στη σειρά εντός έδρας παιχνίδια στην κορυφαία διοργάνωση, χάνοντας (0-2) για τελευταία φορά από την Μπάγερν Μονάχου, στις 10 Απριλίου 2013.

Μια αναμέτρηση που στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και ακόμα περισσότερους, έχει αποκτήσει πλέον τον μέγιστο βαθμό δυσκολίας για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Κάτι που παραδέχθηκε και ο Κριστιάν Καρεμπέ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ευρωπαϊκή πρόκληση του Ολυμπιακού, στη διάρκεια της δεκαπεντάλεπτης διακοπής (στο 69'), λόγω της ρίψης δακρυγόνων στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Τη στιγμή εκείνη ο Ολυμπιακός ήταν ακόμα μπροστά στο σκορ (1-2).

Ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης του Ολυμπιακού, καθώς και υπεύθυνος για την ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων του συλλόγου του Πειραιά από το 2013, παρακολούθησε το μεγάλο ντέρμπι όρθιος, έξω από τα μπουθ όπου βρίσκονταν οι άνθρωποι της αποστολής του Ολυμπιακού.

«Πάμε στο Τορίνο με την σκέψη να κάνουμε κάτι καλό. Πάμε για να προσπαθήσουμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Δεν θα μπορούσαμε να βρεθούμε εκεί κάνοντας άλλες σκέψεις», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κριστιάν Καρεμπέ, γεννημένος στο Λιφού της Νέας Καληδονίας.

«Γνωρίζουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολα. Η Γιουβέντους είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, παίζει στην έδρα της, μπροστά στους φίλους της, έχει ανάγκη το αποτέλεσμα, μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Μπαρτσελόνα. Είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία, που κυριαρχεί απόλυτα στην Ιταλία τα τελευταία χρόνια, αγωνίστηκε στον τελευταίο τελικό του Champions League. Όμως και ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με ιστορία. Εμείς, μετά το αποτέλεσμα με τη Σπόρτινγκ, φαίνεται σαν να είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Και αυτό ίσως είναι καλό, γιατί σε τέτοιες συνθήκες βοηθά στην προσοχή που πρέπει να δείξεις και στα αντανακλαστικά που χρειάζεται να έχεις. Πηγαίνουμε στο παιχνίδι μετά από ένα μεγάλο ντέρμπι, κάναμε πολλές αλλαγές, rotation που είναι απαραίτητο όταν βρίσκεται σε δύο διοργανώσεις».

Εξαρχής η κλήρωση που έφερε τον Ολυμπιακό μαζί με Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα αλλά και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας έδειχνε ότι ακόμα και η τρίτη θέση που οδηγεί στους 32 του Europa League θα ήταν στόχος δύσκολος προς υλοποίηση. Η ήττα (2-3) από τους Πορτογάλους του Ζόρζε Ζέσους στην πρεμιέρα, στο Φάληρο, έκανε τα πράγματα δυσκολότερα και την προοπτική της ευρωπαικής συνέχειας πιο μακρινή.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ, πάντως, εξακολουθεί να υποστηρίζει πως όσο υπάρχουν αγώνες και τα μαθηματικά επιτρέπουν πιθανότητες, ο Ολυμπιακός θα υπερασπίζεται τις ελπίδες του.

«Ναι, νομίζω ότι έχουμε ακόμα ελπίδες για το Europa League. Ξέραμε από την αρχή ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, η ήττα από την Σπόρτινγκ τα έκανε δυσκολότερα, αλλά ακόμα είμαστε στην πρώτη αγωνιστική. Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα αλλάζουν, χρειάζεται να προσπαθείς συνέχεια, μπορούν να γίνουν πολλά. Άλλωστε είδατε πώς εξελίχθηκε το πρώτο παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ», πρόσθεσε ο Κριστιάν Καρεμπέ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη στιγμή που ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδινε τη συνέχεια στο ντέρμπι, διαπιστώνοντας ότι η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα είχε καθαρίσει.

Μόνο που στο διάστημα που ακολούθησε τα πράγματα δεν κατέληξαν όπως θα ήθελε...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ