Την ήττα από τον Ατρόμητο με 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος σε ένα ακόμα παιχνίδι πρωταθλήματος έδειξε ότι έχει πρόβλημα απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων, ενώ στο 79’ ο διαιτητής, Αλέξανδρος Αρετόπουλος, δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Σεμπά από τον Μάντσον.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Κιβρακίδης στο 60’, μετά από σέντρα του Ουάρντα. Ο Τάκης Λεμονής μετά το γκολ του Ατρομήτου προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα, παίζοντας ακόμα και με δύο επιθετικούς, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Ολυμπιακός από την αρχή του αγώνα πήρε τα ηνία και άρχισε να πιέζει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι «ερυθρόλευκοι» με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία στην αναμέτρηση, με τον Σισέ. Ο νεαρός σέντερ μπακ έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 13’ ο Μπεν έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς τραυματίστηκε και μάλιστα βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο κουτσαίνοντας. Τη θέση του Κομωριανού επιθετικού πήρε ο Μάριν. Δύο λεπτά αργότερα, ο Καρσελά έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ από μακριά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε άουτ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν συνεχώς να βρουν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 32’ ο Μάριν έκανε μια πολύ ωραία προσπάθεια από δεξιά, γύρισε στον Φιγκέιρας, ο Πορτογάλος έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο Γιαννιώτης μπλόκαρε σχετικά εύκολα. Στο 41’ ο Οτζίτζα μπήκε στην περιοχή από δεξιά, ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε το γύρισμα, αλλά ο πορτιέρο του Ατρομήτου έδιωξε με τα πόδια. Στο 44’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Τζούρτζεβιτς. Η φάση ξεκίνησε από τα αριστέρα, ο Κούτρης έκανε τη σέντρα στον Σέρβο επιθετικό, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε παράλληλα με την εστία του Γιαννιώτη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Καρσελά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες και βρήκε με πολύ ωραίο τρόπο τον Σισέ, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου δεν είχε δύναμη και ο τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων μπλόκαρε.

Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, ο Τάκης Λεμονής πραγματοποίησε τη δεύτερη αλλαγή του, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Σεμπά αντί του Καρσελά. Ο Βραζιλιάνος στο 52’ αντικατέστησε τον Μαροκινό εξτρέμ, με στόχο να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Ατρομήτου. Στο 60’ οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού και άνοιξαν το σκορ με τον Κιβρακίδη. Ο Ουάρντα σέντραρε από αριστερά, ο Κιβρακίδης έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 0-1. Αμέσως μετά το γκολ ο Τάκης Λεμονής πέρασε στον αγώνα τον Εμενίκε αντί του Μάρτινς, με τον Θρύλο να παίζει με δύο επιθετικούς. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το γκολ άρχισαν να πιέζουν ακόμα περισσότερο την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 64’ ο Οτζίτζα έκανε την κάθετη πάσα στον Μάριν και λίγο πριν η μπάλα φτάσει στον Γερμανό μεσοεπιθετικό, μπήκε στη φάση ο Γιαννούλης και έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Φιγκέιρας έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Γιαννιώτης έπεσε και μπλόκαρε. Στο 78' ο Κούτρης σέντραρε από αριστερά, όμως, η κεφαλιά του Εμενίκε πέρασε πάνω από την εστία του Ατρομήτου. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αρετόπουλος έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι του Μάντσον πάνω στον Σεμπά. Ο Βραζιλιάνος ανέτρεψε τον «ερυθρόλευκο» μεσοεπιθετικό, αλλά ο διαιτητής σφύριξε… αδιάφορα, προκαλώντας την οργή του πάγκου, αλλά και του κόσμου του Ολυμπιακού. Στο 82’ ήταν σειρά του Ρομαό να απειλήσει. Ο Αφρικανός έπιασε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Σεμπά, αλλά και πάλι ο Γιαννιώτης απομάκρυνε. Στο 90’ ο Νικολάου έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όμως, η μπάλα μετά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ. Ετσι, το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του Αρετόπουλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Προτό – Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης – Ρομαό, Μαρτίνς (61’ Εμενίκε) – Καρσελά (53’ Σεμπά), Οφόε, Μπεν (13’ Μάριν) – Τζούρτζεβιτς

Ατρόμητος: Γιαννιώτης – Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης – Μάντσον, Βασιλακάκης (83’ Ζησόπουλος) – Ντιγκινί, Ούμπιντες (46’ Μπουσουλάτζιτς), Ουάρντα – Μανούσος (71’ Καρασαλίδης)

gavros.gr