Η προσοχή όλων στην εθνική ομάδα πρέπει να είναι στραμμένη στον αγώνα με το Γιβραλτάρ και όχι στα μπαράζ, επειδή για να φτάσεις ως εκεί πρέπει πρώτα να νικήσεις σήμερα, ήταν το μήνυμα του Μίχαελ Σκίμπε στους ποδοσφαιριστές του.

«Όλοι θέλουμε να είμαστε στη Ρωσία, να λάβουμε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά γνωρίζαμε και τις δυσκολίες αυτής της πορείας. Πρώτα έπρεπε να γίνουμε ομάδα και επίσης είχαμε δύσκολους αντιπάλους, ειδικά το Βέλγιο, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Τώρα η δεύτερη θέση εξαρτάται από εμάς, αλλά πρέπει να αποδεικνύεις κάθε φορά με την απόδοσή σου ότι αξίζεις. Είμαι χαρούμενος επειδή η ομάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει καταφέρει να είναι ανταγωνιστική. Θα ένιωθα πιο επιτυχημένος αν είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε σε όλα τα παιχνίδια» σχολίασε ο Σκίμπε. «Ελπίζουμε ότι, σε αντίθεση με την Εσθονία, θα έχουμε λύσεις για τον σημερινό αγώνα. Δουλεύουμε γι' αυτό και είμαστε έτοιμοι, όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι. Δείτε τι έγινε πριν από λίγες ημέρες στον αγώνα της Ανδόρας με την Πορτογαλία, που ήταν 0-0 στο ημίχρονο και χρειάστηκε να μπει ο Κριστιάνο Ρονάλντο για να αλλάξει η κατάσταση», υπογράμμισε ο Γερμανός εκλέκτορας στη συνέντευξη Τύπου.

«Αισθάνομαι χαρούμενος στην Ελλάδα, αλλά πρώτα απ' όλα είμαι χαρούμενος με την ομάδα και τους παίκτες μου. Ήταν χαρά και τιμή μου που δούλεψα ως προπονητής της Εθνικής τα τελευταία 2 χρόνια, είναι μια ωραία περίοδος για μένα», πρόσθεσε ο Σκίμπε, τονίζοντας επίσης σε σχετική παρατήρηση για την αγάπη των διεθνών στο πρόσωπό του ότι «εγώ τους αγαπώ πιο πολύ».