Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» και έκανε χαρούμενους όλους τους φιλάθλους του.

Ο Τάκης Λεμονής δεν θα μπορούσε παρά να εμφανιστεί ικανοποιημένος στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, τονίζοντας ότι η ομάδα του παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο και πήρε τη νίκη.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» επισήμανε ότι η ομάδα του κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν τον ΠΑΟΚ και παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ το σημαντικό είναι ότι πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάκη Λεμονή:

«Ναι, νομίζω ότι αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα, όπου δεν είχαμε βρει τα πατήματά μας στο πρέσινγκ, όχι ότι και εκεί είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Στη συνέχεια όμως παρουσιάσαμε πολύ καλή εικόνα, ήμασταν πολύ επιθετικοί, φτάσαμε στο γκολ από μία στημένη φάση και επικρατήσαμε. Αν ήμασταν και πιο προσεκτικοί σε κάποιες φάσεις θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και άλλα γκολ, όμως κρατήσαμε στο μηδέν τους αντιπάλους μας και πήραμε τη νίκη».

Φορτούνης: Τον Ιανουάριο στην κορυφή

Ενας από τους πρωταγωνιστές της σημερινής αναμέτρησης του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν ο Κώστας Φορτούνης, με τον Ελληνα μεσοεπιθετικό να συνεισφέρει τα μέγιστα στην ομάδα του και να τη βοηθά να φτάνει στην νίκη με 1-0.

Ο Ελληνας παίκτης του Θρύλου τόνισε σε δηλώσεις του πως η ομάδα πήρε το ντέρμπι που χρειαζόταν και πλέον κοιτάζει τα επόμενα δύσκολα ματς που ακολουθούν.

Επίσης, υποστήριξε πως πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα τον Ιανουάριο, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας για την υποστήριξή του προς ρο πρόσωπό του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Φορτούνη:

Για το ματς:

«Παίζαμε ένα ντέρμπι, ενώ βρισκόμασταν πίσω βαθμολογικά και έπρεπε οπωσδήποτε να νικήσουμε. Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο, στα πρώτα 20 λεπτά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος μετά πήραμε εμείς τα ηνία του αγώνα. Καταφέραμε να προηγηθούμε με μία στημένη φάση, μετά όμως κουραστήκαμε, καθώς έχουμε πολλά ματς στα πόδια μας και όλα είναι ανταγωνιστικά. Τέλος καλό όλα καλά, πλέον κοιτάμε τη συνέχεια γιατί έχουμε μπροστά μας πολλούς αγώνες και συνεχίζουμε».

Για τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι «ερυθρόλευκοι:

«Όταν παίζουμε στο Καραϊσκάκη πρέπει να πιέζουμε τον αντίπαλό μας. Αυτό μας είπε ο προπονητής, αυτό κάναμε. Κλέψαμε την μπάλα σε πολλές περιπτώσεις, καθώς του αναγκάσαμε να χάσουν τον έλεγχο της μπάλας. Πρέπει όλα στα ματς στο Καραϊσκάκη να τα κερδίζουμε, καθώς και τα εκτός έδρας».

Για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα:

«Παίζαμε με την καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Εκεί άλλες ομάδες έχουν φάει 7 και 6 γκολ. Η Παρί πέρυσι δέχτηκε 6 τέρματα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να παίζεις κόντρα σε αυτή την ομάδα και στον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, Μέσι. Εμείς κοιτάξαμε να παίξουμε αμυντικά και παρά τα όσα ακούστηκαν κάναμε αυτό που έπρεπε. Δεν γίνεται να παίξεις αλλιώς σε αυτό το γήπεδο».

Για το αν πήρε κάποια φανέλα παίκτη της Μπαρτσελόνα:

«Εγώ πήρα τη φανέλα του Σουάρες και ο Μποτία του Μέσι».

Για το αν το φετινό πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο:

«Σίγουρα είναι πιο δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ σήμερα μας δυσκόλεψε, η ΑΕΚ παίρνει καλά αποτελέσματα. Αυτές οι ομάδες έχουν καλούς παίκτες. Μακάρι το πρωτάθλημα να παραμείνει ανταγωνιστικό, καθώς έτσι θα είμαστε καλύτεροι στην Ευρώπη».

Για την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού:

«Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο. Εγώ προσπαθώ για το καλύτερο σε κάθε ματς και δίνω και τη ψυχή μου για την ομάδα. Ο κόσμος ήταν απίστευτος είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε τον θέλουμε πάντα κοντά μας.

Για το αν θυσίαζε το Champions League για να είναι ξεκούραστος στο πρωτάθλημα:

«Εγώ προσωπικά δεν θα το θυσίαζα. Το Champions League είναι η καλύτερη διοργάνωση. Παίζουμε στα καλύτερα γήπεδα και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε να είμαστε εκεί κάθε χρόνο, αλλά πρώτα κοιτάζουμε το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολη η διαχείριση για αυτό είμαστε όμως μεγάλη ομάδα και έχουμε βαθύ ρόστερ. Μπήκαν σήμερα καινούργια παιδιά και τα πήγαν περίφημα.

Για το αν πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός μέχρι τον Ιανουάριο θα βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος:

«Εννοείται το πιστεύω. Θα πρέπει να συνεχίσουμε στις νίκες σε όλα τα ματς. Σήμερα κάναμε μία καλή αρχή. Δεν ήμασταν τόσο καλοί, αλλά πήραμε το ντέρμπι. Εχουμε το Σάββατο ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

gavros.gr