Η Κατερίνα Στεφανίδη μετά την ανάδειξή της σε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017, διεκδικεί τον τίτλο και της καλύτερης αθλήτριας του κόσμου.

Η Ελληνίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, βρίσκεται μεταξύ των τριών φιναλίστ που ανέδειξε η δημοσκόπηση της IAAF και θα διεκδικήσουν τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας του 2017.

Υποψήφιες είναι ακόμη, η Αλμάζ Αγιάνα (Αιθιοπία), «χρυσή» Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια των 10.000μ και η Βελγίδα Ναφισάτου Τιάμ, επίσης κάτοχος του Ολυμπιακού και παγκόσμιου τίτλου στο έπταθλο.

Πολλοί οι τίτλοι και για τους τρεις άνδρες υποψήφιους, καθώς πρόκειται για τον Βρετανό Μο Φαρά, που στο Λονδίνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10.000μ και το ασημένιο στα 5.000μ, τον Νοτιοαφρικανό Γουέιντ φαν Νίκερκ, κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στα 400μ με 43.03 και τον Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ) με την 2η καλύτερη επίδοση (2.43μ) όλων των εποχών στο ύψος και νικητή του αγωνίσματος τον Αύγουστο στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο κορυφαίος άνδρες και η κορυφαία γυναίκα αθλήτρια θα γίνουν γνωστοί στις 24 Νοεμβρίου, κατά την διάρκεια του ετήσιου γκαλά της IAAF στο Μονακό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ