Αγνώριστη ήταν η Εθνική Ελλάδος στο χορτάρι του Μαξιμίρ στην Κροατία, όπου γνώρισε τη συντριβή με 4-1 από την ομάδα.

Πλέον το έργο της γαλανόλευκης είναι πολύ δύσκολο, καθώς θέλει νίκη με 3-0 για να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής στο «Καραϊσκάκης».

«Παιδικά» λάθη της άμυνας

Τα γκολ της Κροατίας προήλθαν από κακά λάθη της ελληνικής άμυνας.

Στο 11' ο Τζαβέλλας γύρισε την μπάλα στον Καρνέζη, αυτός έκανε κάκιστο κοντρόλ και στη συνέχεια πέναλτ με τάκλινγκ στον Κάλινιτς που έκλεψε την μπάλα. Ο Μόντριτς ευστόχησε στο πέναλτι.

Στο 19' ο Στρίνιτς γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Κάλινιτς εύστοχησε ανενόχλητος από κοντά με κανέναν Έλληνα αμυντικό να βρίσκεται κοντά του.

Η Εθνική μείωσε με κόρνερ στο 29ο λεπτό. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης, ο Σωκράτης νίκησε τον Λόβρεν στον αέρα στο 2ο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα., μειώνοντας σε 2-1.

Όμως το 2-1 έμεινε για μόνο 3 λεπτά. Στο 33' ο Βρσάλκο σέντραρε απ'τα αριστερά, χωρίς εμπόδιο από Τζαβέλλα-Σταφυλίδη, ο Καρνέζης δεν βγήκε ποτέ, ο Μανιάτης έχασε τον Πέρισιτς στο δεύτερο δοκάρι και ο άσος της Ίντερ πήρε την κεφαλιά για το 3-1.

Το τελικό 4-1 έγινε με την έναρξη του β' ημιχρόνου. Ο Σταφυλίδης προσπάθησε με το στήθος να δώσει στον Καρνέζη, ο Βρσάλκο τσίμπησε την μπάλα και ο Κράμαριτς έκανε τέσσερα τα γκολ των Κροατών σε κενή εστία.

Οι συνθέσεις

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (89' Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κράμαριτς (82' Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (76' Ρέμπιτς).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Μανιάτης (46' Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Σάμαρης (62' Ταχτσίδης), Ζέκα, Φορτούνης, Σταφυλίδης (72' Μπακασέτας), Μήτρογλου