Σοκ στον χώρο του αθλητισμού έχει προκαλέσει η είδηση πως ο Βρετανός πρωταθλητής της ποδηλασίας Κρις Φρουμ βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ο 32χρονος πρωταθλητής είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος παγκοσμίως, έχοντας κερδίσει τέσσερις φορές τον Γύρο της Γαλλίας, που είναι η σπουδαιότερη διοργάνωση ποδηλασίας στον κόσμο και από τα πλέον δημοφιλή αθλητικά γεγονότα στον πλανήτη.

Ο Φρουμ βρέθηκε θετικός στην ουσία bronchodilatateur salbutamol, στον φετινό Γύρο της Ισπανίας, στον οποίο τερμάτισε πρώτος. Ο Βρετανός είναι ο δεύτερος πιο πετυχημένος ποδηλάτης σε τίτλους στην ιστορία του Γύρου της Γαλλίας, με την περίπτωσή του να θυμίζει την αντίστοιχη του «θρύλου» των ΗΠΑ στο σπορ Λανς Άρμστρονγκ.

Ο Βρετανός ωστόσο αρνήθηκε τις κατηγορίες και απέδωσε το κρούσμα στο άσθμα που έχει και παίρνει φαρμακευτική αγωγή.

«Όλοι γνωρίζουν πως έχω άσθμα και ξέρω ακριβώς τι προβλέπουν οι κανονισμοί για το ντόπινγκ. Δεν έχω κάνει χρήση ποτέ μου χρήση απαγορευμένων ουσιών, αλλά απλά πήρα, αφού συμβουλεύτηκα τους γιατρούς μου, ενισχυμένη δοσολογία, πριν από τον αγώνα, για να διαχειριστώ μια κρίση άσθματος», ανέφερε ο Φρουμ.