Το επόμενο διάστημα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό και τις αλλαγές που θα γίνουν στο ρόστερ της ομάδας. Είναι δεδομένο πως θα έχουμε αποχωρήσεις από το μεγάλο λιμάνι, όπως θα έχουμε και αφίξεις. Ένα θέμα που φαίνεται πως θα μας απασχολήσει είναι αυτό του Οτζίτζα. Πριν λίγες ημέρες από την Πορτογαλία προέκυψε το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ για τον χαφ του Ολυμπιακού.

Ποια είναι τα δεδομένα για τον Βέλγο; Ο Ολυμπιακός και ο Τάκης Λεμονής θεωρούν τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή πολύ σημαντικό για την ομάδα. Θέλουν να τον κρατήσουν και πιστεύουν πως είναι μία από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Μπορεί να καθορίσει την εξέλιξη αγώνων, και μην ξεχνάμε πως με Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννενα που χρησιμοποιήθηκε ήταν καθοριστικός.

Μετά τη ληστεία που έγινε στο σπίτι του, τα δεδομένα άλλαξαν για τον ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος τις τελευταίες ημέρες δείχνει να είναι σκεπτικός και προβληματισμένος. Δεν έχει την ίδια διάθεση όπως μερικούς μήνες πριν. Σαν να… ταξιδεύει αλλού το μυαλό του είναι η εικόνα του.

Την ίδια στιγμή στην Πολωνία είχαμε νέο δημοσίευμα για το μέλλον του Οτζίτζα. Οι Πολωνοί αναφέρουν πως θα φύγει από τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο (σ.σ. στο ίδιο ρεπορτάζ γράφουν πως θα φύγει και ο Πρίγιοβιτς από τον ΠΑΟΚ). Το θέμα, μάλιστα είναι πως η Λέγκια Βαρσοβίας έχει ποσοστό μεταπώλησης και για τους δύο. Στο 15-20% είναι το ποσοστό που έχει η Λέγκια για τον Οτζίτζα. Σε περίπτωση, δηλαδή που ο Ολυμπιακός βρει σύλλογο να πουλήσει τον Οφόε τότε η πρώην ομάδα του θα εισπράξει ένα ποσό. Γι' αυτό και στην Πολωνία ασχολούνται με το θέμα και δείχνουν να γνωρίζουν τις εξελίξεις.

Πάντως, δεν είναι μία απλή περίπτωση αυτή του Οτζίτζα. Εκείνος μοιάζει να είναι… αλλού τον τελευταίο καιρό, αλλά ο Ολυμπιακός θα παίξει όλα του τα χαρτιά για να τον κρατήσει. Βέβαια, έχει δείξει και η διοίκηση ότι κανείς δεν μένει με το ζόρι, διότι δεν έχει σημασία να συμβεί και αυτό. Στο καθαρά αγωνιστικό ο Οφόε ξέρει πως και χρόνο θα έχει αλλά και σημαντικό ρόλο μέσα στην ομάδα.

gavros.gr