Ιστορική είναι η σημερινή αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα.

Οι αιώνιοι αντίπαλοι του ισπανικού ποδοσφαίρου αναμετρώνται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», με τη Ρεάλ να έχει την ευκαιρία με μία νίκη να μειώσει τη διαφορά που έχει πάρει η πρωτοπόρος Μπάρτσα.

Ωστόσο, είναι πρώτη φορά στα χρονικά που το πιο διάσημο ευρωπαϊκό ντέρμπι δεν θα διεξαχθεί αργά το βράδυ, όπως συμβαίνει συνήθως, αλλά νωρίς το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, η σέντρα έχει οριστεί για τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου (2 μ.μ. ώρα Ελλάδος) και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα λεφτά.

Μπορεί την ώρα της σέντρας στην Ισπανία να είναι μεσημέρι, αλλά την ίδια στιγμή είναι τηλεοπτική ώρα prime time στην Κίνα, όπου το ντέρμπι θα προβληθεί ζωντανά. Πρόκειται για ένα deal που θα φέρει αρκετά λεφτά στα ταμεία των ισπανικών καναλιών που διαχειρίζονται τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αγώνα, ενώ αναμένεται να προκαλέσει ρεκόρ τηλεθέασης στην Κίνα, όπου το ενδιαφέρον -και οι επενδύσεις- γύρω από το ποδόσφαιρο είναι σε ανοδική τροχιά.

Πέρα όμως από το όποιο οικονομικό υπόβαθρο που υπάρχει γύρω από το El clasico, το σημερινό ματς είναι καθοριστικό και για τη μάχη του τίτλου εκεί όπου η (αήττητη φέτος) Μπαρτσελόνα έχει ξεφύγει με 11 πόντους από τη Ρεάλ (έχει ένα παιχνίδι λιγότερο) κι αν φύγει νικήτρια από τη Μαδρίτη τότε θα είναι το ξεκάθαρο φαβορί.

Ο σημερινός θα είναι ο τέταρτος φετινός αγώνας των δύο ομάδων, με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί στο φιλικό προετοιμασίας επί αμερικανικού εδάφους (3-2 στο Μαϊάμι), αλλά τη Ρεάλ να παίρνει τη ρεβάνς στο ισπανικό σούπερ καπ επικρατώντας με 3-1 στη Βαρκελώνη (στο ματς που ο Ρονάλντο αποβλήθηκε γιατί έσπρωξε τον διαιτητή) και 2-0 στη Μαδρίτη.