Εύκολη λεία αποδείχθηκε ο Πλατανιάς για τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0, όπως και στο πρώτο ματς, και σφράγισαν την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου με σκόρερ τον Ούρος Τζούρτζεβιτς.

Βεβαίως, τα βλέμματα περισσότερο στράφηκαν στο ντεμπούτο του ορεξάτου, Κέβιν Μιραλάς, στην επιστροφή του στον Θρύλο, στην πρώτη συμμετοχή του νεομεταγραφέντα Χατζισαφί, ο οποίος επίσης ήταν καλός, αλλά και στο παρθενικό παιχνίδι του Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο του Ολυμπιακού.

ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΓΚΟΛ

Την διάταξη 4-2-3-1 προτίμησε ο Όσκαρ στο πρώτο παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Τζούρτζεβιτς ήταν στην κορυφή της επίθεσης και από πίσω του έβγαιναν οι Ανδρούτσος (δεξιά), Σεμπά (αριστερά) και Μιραλάς (κεντρικά). Ζιλέ και Μαρτίνς ήταν τα κεντρικά χαφ, ενώ την άμυνα αποτελούσαν οι Φιγκέιρας (δεξιά), Χατζισαφί (αριστερά) και οι Σισέ, Νικολάου στα στόπερ. Τερματοφύλακας ήταν ο Χουτεσιώτης.

Από την άλλη μεριά, ο τεχνικός του Πλατανιά, Χοσέ Μανουέλ Ρόκα προτίμησε το σύστημα 5-4-1. Ο Πετρόπουλος ήταν το σέντερ φορ και τετράδα πίσω του σχημάτιζαν οι Στόιτσεφ (δεξιά), Ζίκο (αριστερά) και Μαλσά, Πατράλης. Γκολκίπερ ήταν ο Κοκκαλάς και οι τρεις στόπερ μπροστά του οι Καρυπίδης, Πριντέτα, Αγγελόπουλος. Ουές (δεξιά) και Κοροβέσης (αριστερά) ήταν οι πλάγιοι αμυντικοί.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με το σχήμα… Κυπέλλου, δηλαδή πήραν χρόνο συμμετοχής πολλοί ποδοσφαιριστές που είναι αναπληρωματικοί, καθώς ήθελε να τους δει και ο νέος προπονητής. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι λογικό η ομάδα να ψάχνεται μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη χημεία μεταξύ τους.

Βεβαίως, το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος για τους «ερυθρόλευκους», έστω και κι αν δεν μπήκε γκολ, καθώς οι φιλοξενούμενοι μετά βίας περνούσαν την μεσαία γραμμή. Σε τρεις περιπτώσεις ο Κοκκαλάς αντέδρασε σωστά, όπως στις εκτελέσεις φάουλ των Μιραλάς (12’) και Χατζισαφί (37’) και στο σουτ του Τζούρτζεβιτς (36’). Σε άλλες τόσες ευκαιρίες, οι παίκτες του Θρύλου δεν σημάδεψαν σωστά, όπως έγινε με Μιραλάς (17’), Τζούρτζεβιτς (23’) και Ζιλέ (33’).

Η αλήθεια είναι ότι και πολλές κινήσεις που έκανε ο Μιραλάς δεν «διαβάζονταν» σωστά από τους συμπαίκτες του για να του περάσουν την μπάλα στον κενό χώρο, όμως είναι φυσιολογικό σε μια ομάδα που παίζει πρώτη φορά μαζί.

ΣΕΡΒΙΚΑ «ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ»

Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε ότι ο Μιραλάς είχε πάρει εντολή να ανέβει πιο ψηλά, σχεδόν δίπλα στον Τζούρτζεβιτς. Και πράγματι στο 51’ ο Σεμπά του έβγαλε μια ωραία μπαλιά, αλλά το διαγώνιο πλασέ του Βέλγου κατέληξε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και η πρώτη φάση του Πλατανιά, με τον Ουές να βγαίνει από πίσω και να σπάει το τεχνητό οφσάιντ, όμως παρότι έφτασε κοντά στην εστία η σέντρα-σουτ ήταν εντελώς άστοχη.

Νέα μεγάλη ευκαιρία από δημιουργία του Σεμπά στο 58’, αλλά το πλασέ του Χατζισαφί απέκρουσε ο Κοκκαλάς, όμως 10 λεπτά μετά ήρθε το γκολ. Ο Ανδρούτσος έκανε γλυκιά σέντρα από δεξιά, ο Τζούρτζεβιτς μπήκε στην φάση με τα… μπούνια, τον ευνόησε και η τύχη και με διπλή κόντρα στο 68’ έκανε το 1-0.

Με την είσοδο του Μάριν ο Μιραλάς πήρε εντολή να πάει αριστερά και ο Γερμανός πήρε τον ρόλο του ως «10άρι». Ο Σεμπά πέρασε δεξιά. Ο Ολυμπιακό συνέχισε να δημιουργεί φάσεις με κύριο εκφραστή τον Τζούρτζεβιτς, ο οποίος τελικά βρήκε και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις, χάρη στον Βρουσάι. Ο νεαρός, που είχε περάσει αλλαγή αντί του Μιραλάς στα τελευταία λεπτά, στο 92’ με την ταχύτητα και την οξυδέρκειά του έκλεψε την μπάλα πασάροντας σε κενή εστία στον Σέρβο, που έγραψε το τελικό 2-0.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Κολοσιώνης (Αιτ/νίας), Σαμοϊλης (Αθηνών)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ο. Γκαρθία): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Χατζισαφί, Σισέ, Νικολάου, Ζιλέ (79’ Ταχτσίδης), Μαρτίνς, Μιραλάς (85’ Βρουσάι), Ανδρούτσος (69’ Μάριν), Σεμπά, Τζούρτζεβιτς

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: (Χ.Μ. Ρόκα): Κοκκαλάς Αγγελόπουλος, Καρυπίδης (46’ Σκαρντέλι), Πριντέτα, Ουές, Κοροβέσης (46’ Ντουαλά), Μαλσά, Πατράλης, Στόιτσεφ, Ζίκο (62’ Μπούντνικ), Πετρόπουλος

gavros.gr