Μία σπουδαία μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή. Ο λόγος για τον Τάκη Λουκανίδη, που σε ηλικία 81 ετών πέθανε από έμφραγμα.

Ο Λουκανίδης ήταν μια μεγάλη φυσιογνωμία του ποδοσφαίρου που φόρεσε τη φανέλα της Δόξας Δράμας και του Παναθηναϊκού, ενώ, όταν αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο, ακολούθησε προπονητική καριέρα για μερικά χρόνια.

Ο Λουκανίδης γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του 1937 στο Παρανέστι Δράμας και από αγροτική οικογένεια. Το ταλέντο του για το ποδόσφαιρο ήταν από νωρίς δεδομένο και μετά την παρουσία του στην ΑΕΚ Κομοτηνής πήρε μεταγραφή για τη Δόξα Δράμας.

 

Εκεί έπαιξε από το 1956 ως το 1961 και μετέπειτα πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Εκεί έπαιξε ως το 1969, με ένα κενό διάστημα το 1965, όταν πήρε τη γυναίκα του Άννη και έφυγαν για τη Νότια Αφρική, επειδή οι γονείς της δεν τον ήθελαν για γαμπρό τους. Επέστρεψε και έπαιξε ως το 1969 για τους «πράσινους», με τους οποίους κατέκτησε συνολικά τέσσερα πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδος και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Άρη Θεσσαλονίκης.

Φόρεσε και τη φανέλα της εθνικής ομάδας, ενώ έκανε ένα πέρασμα από τους πάγκους ως προπονητής διαφόρων ομάδων.

Από τις στιγμές της ζωής του που τον σημάδεψαν ήταν ο άδικος χαμός του γιου του Γιώργου Λουκανίδη, που το 1998 σκοτώθηκε σε τροχαίο, την περίοδο που είχε γίνει τηλεοπτικά γνωστός καθώς ήταν γυμναστής της εκπομπής «Πρωινός Καφές».