Δεν θα μπορούσε να συναντήσει κάποιο πρόβλημα ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΓΣΛ Φάρο.

Ιδίως από τη στιγμή που μπήκε με υψηλή συγκέντρωση στο ματς και μέγιστη διάθεση ώστε να ξεγελάσει κάπως τις εντυπώσεις από την βαριά ήττα στην Μπασκόνια.

Μία καλή προπόνηση ήθελαν να κάνουν, ένα ξέσπασμα για τους ίδιους τους, τους εαυτούς ώστε να βγάλουν κάποια πράγματα και φυσικά να δουλέψει το ροτέισον (μόνο στο 1ο δεκάλεπτο ο Σπανούλης) για να πάνε… στα δύσκολα, στα πιο ζόρικα και τα καλά. Την Τρίτη έρχεται η Μακάμπι στο ΣΕΦ και φυσικά ο Ολυμπιακός απέναντι στην ομάδα του Νέβεν Σπάχια θέλει να βγάλει τα σπασμένα από τη Βιτόρια και να αντιδράσει. Με τον ΓΣΛ Φάρο ήταν μία καλή προπόνηση και το αποδεικνύει και το τελικό 100-69. Με τη Μακάμπι είναι που πρέπει να δείξει πράγματα και να μην επαναλάβει αυτά που τον «πληγώνουν».

«ΚΛΕΙΔΙ»: Σαφέστατα η ενέργεια και η διάθεση που επέδειξε ο Ολυμπιακός. Έπαιξε τον ρόλο της ή εμφάνιση στην Μπασκόνια και οι «ερυθρόλευκοι» από το 1ο λεπτό παρουσιάστηκαν με υψηλή συγκέντρωση και διάθεση στο παιχνίδι τους, θέλοντας να πάρουν και λίγο τα πάνω τους ψυχολογικά εν όψει της δύσκολης συνέχειας με τη διπλή εβδομάδα στην Ευρωλίγκα.

MVP: Ο Μπράιαν Ρόμπερτς είχε μία εμφάνιση που έψαχνε και επιζητούσε. Τελείωσε με 27 μονάδες στο ranking με 17 πόντους και 8 ασίστ.

ΟΣΚΑΡ Β’ ΡΟΛΟΥ: Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ιωάννη Παπαπέτρου (23 ranking). Σημείωσε 13 πόντους (5/5 δίποντα) και είχε 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 42 πόντους στο ζωγραφιστό πέτυχε ο Ολυμπιακός ο οποίος πήρε και 13 πόντους από αιφνιδιασμό.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Ο Ρέτζι Κίλι, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΓΣΛ θέλει χρόνο για να προσφέρει. Δεν το κατάφερε στο ΣΕΦ είχε 4 μόλις πόντους με 2/8 σουτ.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν μπήκε αρκετά καλά στο «παγωμένο» ΣΕΦ και από μακρινή απόσταση ξεκίνησε με ένα 7-0 και ένα 10-2 αρχικά επί του ΓΣΛ Φάρου για να βγουν στη συνέχεια οι άμυνες και να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήθελε από τον Παπανικολάου να δημιουργεί ρήγματα και να μπαίνει μέσα στη ρακέτα, το κατέφερε αρκετά καλά και οι «ερυθρόλευκοι», από το 13-9, έτρεξαν ένα επιμέρους 14-4 για να ανεβάσουν τη διαφορά στο 27-13. Ο Πάρης Μαραγκός, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, απειλούσε από κοντά, παίζοντας αρκετά κοντά στο καλάθι και δυσκολεύοντας τον Μιλουτίνοφ, ενώ το ροτέισον δούλεψε από τον κόουτς Σφαιρόπουλο αρκετά νωρίς (σ.σ. είχε αφήσει εκτός του Πρίντεζη για να πάρει ανάσες), ο Τόμπσον έκανε το 31-19 του 1ου δεκαλέπτου.

Οι Πειραιώτες πάτησαν το γκάζι και στο 2ο δεκάλεπτο όπου ξεκίνησαν με ένα 7-0 σερί με τους Ρόμπερτς, Παπαπέτρου και Στρέλνιεκς για το 38-19, ωστόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ζητούσε επιτακτικά από τους Ρόμπερτς και Τόμπσον να παίζουν καλύτερα και με μεγαλύτερη σωματική ένταση στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός ρόλαρε πολύ καλά, είχε μεγάλα ποσοστά ευστοχίας και οι Μιλουτίνοφ, Παπαπέτρου και Τόμπσον στον αιφνιδιασμό δεν άργησαν να κάνουν το 47-26. Τόμπσον και Ρόμπερτς συνέχισαν να είναι επιθετικοί στο παιχνίδι τους, φάνηκε και από τη διάθεση στην άμυνα με τον Ρόμπερτς να κλέβει τη μπάλα, ωστόσο τα όποια προβλήματα πίσω τα δημιουργούσε στο «ένας με έναν» ο Παπαντωνίου. Ο Μάντζαρης έβγαλε ωραία φάση για κάρφωμα του Μιλουτίνοφ, το ίδιο και ο Τόμπσον στη συνέχεια που πήρε τον διάδρομο με το 2ο δεκάλεπτο εν τέλει να ολοκληρώνεται με 59-32.

Οι «ερυθρόλευκοι» στην εκκίνηση της 3ης περιόδου, με τον Στρέλνιεκς να εκτελεί και τον Παπανικολάου ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους 30 πόντους για το 65-34, ενώ στη συνέχεια Γουίλτζερ και Στρέλνιεκς, πίσω από τα 6.75μ. έκαναν το 71-38. Ακολούθησε ένα… στείρο διάστημα καθώς οι Πειραιώτες ήταν βιαστικοί στις αποφάσεις τους, και ο ΓΣΛ με ένα επιμέρους 4-11 μείωσαν σε 72-49. Το 3ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 81-51 με τους Ρόμπερτς και Τόμπσον να ηγούνται της επίθεσης.

Παρά το τρίποντο του Τολιόπουλου για το 84-54, οι Πειραιώτες χαλάρωσαν αρκετά στην άμυνά τους, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι με ένα επιμέρους σκορ 5-18 να μειώσουν στο 86-67. Οι φωνές του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπιασαν τόπο και μπήκαν ξανά δυναμικά στο παρκέ από το τάιμ άουτ, με τον δύο καλάθια του Παπαπέτρου και δύο τρίποντα από Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς για το 96-69. Το ζητούμενο ήταν οι 100 πόντοι και αυτοί ήρθαν από τον Μπόγρη και καλάθι του Ρόμπερτς στον αιφνιδιασμό για το τελικό 100-69.

Τα Δεκάλεπτα: 31-19, 59-32, 81-51, 100-69.

Πηγή:gavros.gr