Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ με 94-64, για την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και πήγε στο 13-5 στη βαθμολογία.

Οι Πειραιώτες παρουσίασαν ξανά το καλό τους πρόσωπο και με πλάνο που τήρησαν μέχρι κεραίας αλλά και υψηλή συγκέντρωση «έδεσαν» κόμπο τη Μακάμπι (9-9) και έφτασαν σε μία ευρεία νίκη, σπάζοντας και την παράδοση που ήθελε στα μεταξύ τους να κερδίζουν οι φιλοξενούμενοι. Τώρα; Συνεχίζει, τα κεφάλια μέσα και Μόσχα με την Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο ματς προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγματα στην καρδιά της άμυνας της Μακάμπι. Πήρε τρία τρίποντα γιατί τα έδωσαν, αλλά είτε με τον Μάντζαρη, είτε με τον Σπανούλη κατά κύριο λόγο και με… ενδιάμεσο τον Παπανικολάου με κοψίματα, πήγε κοντά στο καλάθι. Ο Μιλουτίνοφ είχε καλά τελειώματα για το 8-7 ωστόσο θα μπορούσαν να ήταν ακόμα πιο αποτελεσματικοί από τις δημιουργίες του Σπανούλη. Η Μακάμπι πήγε και αυτή αρχικά να κτυπήσει με τον Παρακχούσκι, ωστόσο είχε καλή επαφή από τα 6.75μ. (2/4) για το 12-13.

Ο Ολυμπιακός παρά τα 4 λάθη της Μακάμπι δεν είχε καταφέρει να αποσπαστεί στο σκορ, ωστόσο στην άμυνα κράταγε καλά, πλην μιας φάσης του Τάιους που ξεχάστηκε. Στη συνέχεια όμως;

Απίστευτες δημιουργίες και συνεργασίες βρήκαν τον τέλειο αποδέκτη. Ο Μακλίν συνεργάστηκε άψογα με τον Μάντζαρη και τον Παπανικολάου και κέρδισε δύο γκολ φάουλ (θα μπορούσε και τρία αλλά δεν μπήκε) για να κάνει το 19-15 και το 22-16. Δεν ήταν μόνο οι 10 πόντοι που έφτασε σε 3 και κάτι λεπτά συμμετοχής, καθώς στη συνέχεια κάρφωσε από το 2ο επιθετικό δικό του και 3ο συνολικά ριμπάουντ, για το 24-16 του 1ου δεκαλέπτου.

Ο Μακλίν κάρφωσε και στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου ωστόσο τράνταξε τη μέση του και πήγε στα αποδυτήρια για να τον δει ο γιατρός. Η ωραία συνεργασία του Μιλουτίνοφ με τον Παπαπέτρου έκανε το 28-16, παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είχε 0/9 τρίποντα, ωστόσο η Μακάμπι δημιούργησε πρόβλημα με τον Τζάκσον που με δικό του 6-0 με ντράιβ μείωσε σε 30-24.

Η απάντησε ήρθε τάχιστα φυσικά με τον Στρέλνιεκς και τον Μιλουτίνοφ να κερδίζει κατά κράτος αρχικά τον Κοέν και στη συνέχεια τον Τάιους για ένα 7-0 σερί και το 37-24, ωστόσο αμυντικά υπήρχαν πληγές, με τον Τάιους να καρφώνει με φόλοου, τον Τζάκσον με τρίποντο (4/9 τρίποντα η Μακάμπι) και τον Κέιν να μαζεύει μετά την τάπα του Παπαπέτρου για το 37-31.

Ο Σπανούλης έσπασε το γόρδιο δεσμό (1/10 τρίποντα) ενώ με ντράιβ δικό του και αιφνιδιασμό του Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι τη διαφορά για το 44-33. Ο Μακλίν δεν είχε επιστρέψει και ο Σφαιρόπουλος πήγε με τα τρία φόργουορντ: Παπανικολάου, Παπαπέτρου και Πρίντεζη. Ο Πρίντεζης απάντησε στο γκολ φάουλ του Τάιους, με τον Ολυμπιακό να σχεδιάζει στη συνέχεια κοψίματα των Παπανικολάου και Παπαπέτρου πηγαίνοντας μέχρι μέσα. Ο Ολυμπιακός με 61.5% ευστοχία στα δίποντα (16-26) ανέβασε τη διαφορά για το 50-38, αλλά ο Τζάκσον κτύπησε και πάλι τον Παπανικολάου στην άμυνα που… τα έβαλε με τον εαυτό του. Πήρε τεχνική ποινή ο Τζάκσον για διαμαρτυρία και ο Στρέλνιεκς αστόχησε και πάλι στη βολή (2η φορά). Σκορ 2ου δεκαλέπτου 53-40 με γκολ φάουλ του Παπαπέτρου.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν καλά στο 3ο δεκάλεπτο και με τους Μάντζαρη, Σπανούλη να ευστοχούν από τα 6.75μ. ανέβασαν τη διαφορά στο +16 για να έρθει στη συνέχεια η ωραία συνεργασία του Πρίντεζη με τον Μιλουτίνοφ για το 62-44. Ο Ρολ κάτι πήγε να κάνει αλλά ο Σπανούλης με την 7η ασίστ του στον Πρίντεζη και ο Τόμπσον ανέβασαν τη διαφορά στους 20 για το 66-46. Τρίποντο του Παπαπέτρου έκανε το 70-51 του 3ου δεκαλέπτου με τον Μπόγρη να μπαίνει στα τελευταία δευτερόλεπτα και να κατά χειροκροτείται από τον κόσμο που φώναξε το όνομα του.

Ρόμπερτς και Μπόγρης έδωσαν σκορ στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου ωστόσο η Μακάμπι έκανε ένα μικρό σερί για να μειώσει σε 75-56 και δεν άρεσε αυτό στον Σφαιρόπουλο που κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ. Μετά από αυτό όχι απλά δεν έπαιξαν αναγκαστικά για να παίξουν αλλά ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους 30 πόντους (90-56 στο 37 η μεγαλύτερη διαφορά) με τους Τόμπσον, Γουίλτζερ και Ρόμπερτς να παίρνουν επιθέσεις πάνω τους (9/26 έφτασε τα τρίποντά του) και να ολοκληρώνουν το ματς με 94-64!

Τα Δεκάλεπτα: 24-16, 53-40, 70-51, 94-64

gavros.gr