Τις Ουγγαρία, Εσθονία και Φινλανδία θα αντιμετωπίσει η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στη νέα διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ που λέγεται Uefa Nations League, ή αλλιώς… «Πρωτάθλημα των Εθνών».

Η διοργάνωση θα αρχίσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2018, και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2019, με την Ελλάδα λίγο πριν την κλήρωση να τοποθετείται στο 3ο γκρουπ της 3ης κατηγορίας της Λίγκας, μαζί με τη Σερβία, την Αλβανία και τη Νορβηγία.

Στη διάρκεια της κλήρωσης έπεσε στο 2ο προκριματικό γκρουπ μαζί με την αδύναμη Εσθονία, τη Φινλανδία που στο παρελθόν μας έχει δυσκολέψει αρκετά, αλλά και την ανεβασμένη τα τελευταία χρόνια Ουγγαρία, με την πρώτη ομάδα από τον όμιλο να προβιβάζεται στη Β’ Κατηγορία.

Με τον νέο θεσμό οι μεγάλες ομάδες θα μάχονται μεταξύ τους και οι πρώτες από κάθε γκρουπ θα συναγωνίζονται για τον τίτλο στην κατηγορία.

Οι νικητές από κάθε κατηγορία θα παίρνουν και το απευθείας εισιτήριο για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει πως μία ομάδα από τις λεγόμενες μικρές, που θα παίζουν στην 4η κατηγορία, θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει στην κορυφαία διοργάνωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Από κάθε κατηγορία οι τελευταίες ομάδες των γκρουπ θα υποβιβάζονται, ενώ οι πρώτες από κάθε όμιλο στη Β’, Γ’ και Δ’ κατηγορία θα προβιβάζονται.

Οι πρώτες από κάθε γκρουπ ανά κατηγορία θα συναντώνται στα ημιτελικά και από εκεί θα βγαίνει ο νικητής της κατηγορίας στον τελικό.

Στη διάρκεια της κλήρωσης η Ρωσία έπεσε στον όμιλο της Ουκρανίας αλλά, λόγω της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, μεταφέρθηκε στον όμιλο της Τουρκίας.

Στην Α’ κατηγορία, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το 4ο γκρουπ με τις Ισπανία, Αγγλία και Κροατία, όπως και το πρώτο με Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία.

Τυχερό ήταν το Βέλγιο που κληρώθηκε με Ισλανδία και Ελβετία.


Αναλυτικά οι όμιλοι:

Α’ Κατηγορία

1ο γκρουπ: Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία

2ο γκρουπ: Ισλανδία, Ελβετία, Βέλγιο

3ο γκρουπ: Πολωνία, Ιταλία, Πορτογαλία

4ο γκρουπ: Κροατία, Αγγλία, Ισπανία

Β’ Κατηγορία

1ο γκρουπ: Τσεχία, Ουκρανία, Σλοβακία

2ο γκρουπ: Τουρκία, Σουηδία, Ρωσία

3ο γκρουπ: Βόρεια Ιρλανδία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αυστρία

4ο γκρουπ: Δανία, Ιρλανδία, Ουαλία

Γ’ Κατηγορία

1ο γκρουπ: Ισραήλ, Αλβανία, Σκωτία

2ο γκρουπ: Εσθονία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ουγγαρία

3ο γκρουπ: Κύπρος, Βουλγαρία, Νορβηγία, Σλοβενία

4ο γκρουπ: Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Ρουμανία

Δ’ Κατηγορία

1ο γκρουπ: Ανδόρα, Καζακστάν, Λετονία, Γεωργία

2ο γκρουπ: Σαν Μαρίνο, Μολδαβία, Λουξεμβούργο, Λευκορωσία

3ο γκρουπ: Κόσσοβο, Μάλτα, Νησιά Φερόε, Αζερμπαϊτζάν

4ο γκρουπ: Γιβραλτάρ, Λιχτενστάιν, Αρμενία, ΠΓΔΜ