Ο Ολυμπιακός το κατάφερε και αυτό. Δεν υποτιμάμαι καθόλου την προσπάθεια του Ερυθρού Αστέρα (χωρίς Άντιτς και Φελντέιν) αλλά… μπάσκετ δεν έπαιξε. Ένα δεκάλεπτο (το 3ο) κάτι πήγε να θυμίσει αλλά φυσικά δεν είναι αρκετό. Στις αρχές της 4ης περιόδου προηγήθηκε με 61-68 αλλά με επιμέρους στο τελευταίο δεκάλεπτο 32-15 ο Ερυθρός Αστέρας πήρε δίκαια τη νίκη με 89-78 και πήγε στο 8-12 με τον Ολυμπιακό (5η ήττα στα τελευταία 6 εκτός έδρας) να πέφτει στο 13-7 αλλά το κυριότερο και πιο σημαντικό είναι πως με την εικόνα που βγάζει δεν πείθει. Τουναντίον δείχνει να έρχονται και χειρότερα…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά επιθετικά όχι με ανάλογη αντιμετώπιση στην άμυνα στον Ρότσεστι. Τον έχασε ο Ρόμπερτς δύο φορές και σκόραρε από μέσα, ωστόσο οι Πειραιώτες είχαν τις απαντήσεις μπροστά. Καλή κυκλοφορία και τρίποντο από τον Σπανούλη αλλά και «πικ εν ποπ» με τον Μιλουτίνοφ (4-5) ενώ στο καλάθι του Μπιέλιτσα, ο Πρίντεζης απάντησε με 5 πόντους (2 επιθετικά ριμπάουντ ο Μιλουτίνοφ απανωτά) για το 6-10. Το τάιμ άουτ του Αλιμπίγεβιτς έπιασε τόπο, με τον Ντάνγκουμπιτς να σημειώνει δύο τρίποντα (στο ένα πήρε και φάουλ από τον Σπανούλη) και το Λεσόρτ με ωραία προσπάθεια να αυξάνει το σερί του Ερυθρού Αστέρα στο 9-0 και το 15-10. Ο Ρόμπερτς «απάντησε» με δύο τρίποντα, ο Ρότσεστι έκανε 3/3 αυτά της ομάδας του (για το 18-16) και ο Ολυμπιακός από νωρίς έπαιρνε τα ριμπάουντ, κερδίζοντας δύο ακόμη επιθετικά μαζεμένα. Ο Ολυμπιακός έχασε και δεύτερο αιφνιδιασμό καθώς κόπηκε ο Σπανούλης και δέχθηκε τεχνική ποινή ο Σφαιρόπουλος για διαμαρτυρία (καθαρό το μπλοκ) και ο Ένις, που αντικατέστησε τον Ρότσεστι, πέρασε εύκολα τον Μάντζαρη πηγαίνοντας στο λέι απ (24-20) με τον Σπανούλη να πατάει πιο πριν γραμμή και στη συνέχεια να κάνει… ερ μπολ. Ο Ερυθρός Αστέρας ανέβασε τη διαφορά στο 2ο δεκάλεπτο με τον Νταβίντοβατς να παίζει στο χαμηλό ποστ τον Παπανικολάου και τον Μακλίν να χάνει την πρώτη μάχη από τον Όμιτς (28-21).

Δεν έφτιαξαν τα πράγματα. Ο Μάντζαρης έχανε τον Ένις ο οποίος με δύο λέι απ και τρίποντο οδηγούσε τον Αστέρα (35-24) και μπροστά, πλην μίας κίνηση του Τόμπσον και ασίστ από κάτω στον Ουίλτζερ δεν επέδειξε κάτι άλλο. Έχασε μπάλα ο Καναδός, πάτησε γραμμή μετά, ο Χόλις είχε δύο βεβιασμένα σουτ και το πρόβλημα ήταν ορατό στην επίθεση και πάλι καθώς σε 5:30 λεπτά είχε πετύχει 4 πόντους, οι 2 με βολές. Ο Αστέρας είχε λύσεις, κτυπούσε και κοντά, με τον Γιάνκοβιτς να παίζει τον Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός όμως όχι (8 λάθη) σκοράροντας μόνο με βολές (38-28). Ο Σπανούλης έδωσε λύση με τρίποντο ωστόσο ο Λεσόρτ είχε ανέβει και με φόλοου κρατούσε τη διαφορά. Ημίχρονο 43-34!

Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Σπανούλη και 4 βολές του Ρόμπερτς καθώς πήρε 2 τεχνικές ποινές ο Αλιμπίγεβιτς και αποβλήθηκε. Ο Ρόμπερτς μείωσε σε 45-41, πήρε όμως 4ο φάουλ ο Σπανούλης (εκνευρισμένος κλώτσησε στον πάγκο και ο Σφαιρόπουλος τον ηρεμούσε) ωστόσο κάπου έδειξαν να αφυπνίζονται και να βγάζουν ένταση οι «ερυθρόλευκοι». Έφτιαξαν κάπως την άμυνά τους στη ρακέτα, ο Ρόμπερτς έτρεξε και έπιασε ανοργάνωτη την άμυνα των Σέρβων αλλά ο Ρότσεστι με 3 βολές και τρίποντο του Ένιτς (6-0) ο Αστέρας έφυγε και πάλι με 53-46. Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση. Χάθηκαν πολλά κάτω από το καλάθι του Αστέρα, ο Παπανικολάου πόσταρε τον Ντόμπριτς και κέρδισε γκολ-φάουλ. Το έκανε ξανά και ο Μιλουτίνοφ με επιθετικό ήταν εκεί ενώ ο Ουίλτζερ πήρε τον διάδρομο και κάρφωσε για το 55-53 και το 2-7 επιμέρους του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες όντας επιτέλους σκληροί στην άμυνά τους και με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ (έφτασε τα 10) με τρίποντο του Στρέλνιεκς, καλό τρανζίσιον του Παπανικολάου και ασίστ στον Μιλουτίνοφ για το κάρφωμα αλλά και τρίποντο του Ουίλτζερ έφυγε μπροστά με 57-61 για να αυξήσει το επιμέρους του σε 4-15. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με 57-63 με τον Ολυμπιακό να κρατάει στους 14 πόντους στο δεκάλεπτο τον Αστέρα και να πετυχαίνει 29.

Ο Ρόμπερτς με σουτ έκανε το 57-65 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου (με τρία γκαρντ ο Ολυμπιακός) και ο Ουίλτζερ με τρίποντο το 61-68, ωστόσο ο Αστέρας με βολές και αιφνιδιασμό μετά από άμυνα στον (κακό) Μακλίν (μπήκαν Σπανούλης και Μιλουτίνοφ) μείωσε σε 67-68 και στη συνέχεια ο Λεσόρτ με επιθετικό ύστερα από τρανζίσιον έδωσε το προβάδισμα ξανά στον Αστέρα. Ο Σπανούλης πήγαινε στο ντράιβ, πήρε γκολ φάουλ αλλά Νταβίντοβατς και Ένις με τρίποντο και ο Όμιτς στη συνέχεια με «πικ εν ρολ» έκαναν το 76-71 (3΄ πριν το φινάλε). Όμιτς και Ντάνγκουμπιτς έπλητταν τον Ολυμπιακό στο «ζωγραφιστό», ο Σπανούλης πάλι με ντράιβ αλλά έχασε και σε μία φάση αυτά που δεν χάνονται από Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ στη συνέχεια που είχε και 0/2 βολές. Ο Μπιέλιτσα δεν αστόχησε από τη γραμμή, ο Σπανούλης είχε άστοχο τρίποντο και ο Ένις κάρφωσε την καρδιά του Ολυμπιακού με τρίποντο για το 85-75 (28-12 το επιμέρους) στα τελευταία 44΄΄ δευτερόλεπτα.

Τα Δεκάλεπτα: 24-20, 43-34, 57-63, 89-78.

gavros.gr