Ο Παναθηναϊκός δεν κατόρθωσε να κάμψει την αντίσταση του ρωμαλέου Παναιτωλικού, που υποχρέωσε τους «πράσινους» σε γιορτή χωρίς κέφι ανήμερα των γενεθλίων τους, μιας και σαν σήμερα ιδρύθηκε ο σύλλογος, πριν από 110 χρόνια.

Οι Αγρινιώτες έφυγαν με βαθμό (0-0) από το «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής και αν οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα ήταν πιο συγκεντρωμένοι κι εύστοχοι στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαν να έχουν νικήσει.

Στα πρώτα 45 λεπτά η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε την εδαφική υπεροχή, μετά το 20΄ άρχισε να πιέζει περισσότερο, αλλά της έλλειπε η τελική πάσα. Ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 16΄, με το απευθείας φάουλ του Μοράρ να στέλνει τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών του Βλαχοδήμου.

Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήρθε στο 24΄, όταν ο Δώνης βρέθηκε... φάτσα με τον Κυριακίδη, αλλά καθυστέρησε όσο χρειαζόταν ο Μοράρ για να στείλει τη μπάλα κόρνερ.

Χωρίς φάσεις ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν μετά το 55΄ στον αγωνιστικό χώρο. Πιο φρέσκια η ομάδα του Δέλλα «άγγιξε» το γκολ στο 59΄, όταν ο Βλαχοδήμος έκανε μεγάλη απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Κλέσιο και στη συνέχεια προ της γραμμής ο Οικονόμου απομάκρυνε, ενώ του έγινε επιθετικό φάουλ.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολύ μεγάλη διπλή στο 62΄, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Βλαχοδήμο που έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις σε σουτ των Ντίας και Μαρινάκη.

Στο 69΄ το σουτ του Μοράρ από το ύψος της μεγάλη περιοχή βρήκε στον Γιόχανσον και ο Παναθηναϊκός γλίτωσε, αφού η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, ενώ ένα λεπτό πριν τη λήξη ο Κυριακίδης έκανε θεαματική απόκρουση σε γυριστό σουτ του Μυστακίδη.