Ήταν ένα ματς που τα είχε όλα, αλλά για τον Ολυμπιακό έλειπε το μοναδικό ζητούμενο: η επιστροφή στις νίκες και το «τρίποντο», που θα τον διατηρούσε σε «καθαρή» τροχιά τίτλου. Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν μάχη στο Περιστέρι, απέναντι στον πραγματικά δυνατό και ομοιογενή Ατρόμητο, αλλά είχαν γκίνια (έχασαν μέσα στο παιχνίδι Φορτούνη, Μιραλάς και Ταχτσίδη), παρουσίασαν ξανά τις παιδικές ασθένειες στην άμυνα που τους κατατρέχουν σε αυτά τα τελευταία κρίσιμα ματς, βρέθηκαν δύο φορές να κυνηγούν στο σκορ και εν τέλει πήραν έναν πόντο, ισοφαρίζοντας στο φινάλε σε 2-2.

Με τον Ιρανό, αλλά όχι τον… συνήθη ύποπτο. Αυτή τη φορά ήταν ο Χατζισαφί που βρήκε δίχτυα, όμως το γκολ του δεν έφτανε στον Ολυμπιακό για να αναζωπυρώσει τις ελπίδες του. Εάν ο ΠΑΟΚ επικρατήσει τη Δευτέρα (12/2) της ΑΕΛ, θα αποκτήσει διαφορά έξι βαθμών από τους Πειραιώτες. Οι οποίοι, όπως και να ‘χει, δεν ορίζουν οι ίδιοι τη μοίρα τους..

Το κλειδί

Η ευκολία με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» έχαναν την μπάλα στην πίεση του Ατρομήτου στο πρώτο ημίχρονο και αντιστοίχως, η άνεση των γηπεδούχων να φτάνουν στην περιοχή του Προτό και να δημιουργούν ευκαιρίες στα καλά τους διαστήματα. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε ποτέ να κυριαρχήσει απόλυτα μέσα στο παιχνίδι, δύο φορές βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ και έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η ισοπαλία ήρθε ως κέρδος.

Η φάση του αγώνα

Δύο είναι οι στιγμές-κλειδιά. Η πρώτη καταγράφηκε λίγο προτού αποχωρήσει ο Ταχτσίδης από το ματς: ο Ανσαριφάρντ είδε την μπάλα να του στρώνεται μπροστά, αλλά σούταρε άτσαλα, ευρισκόμενος απέναντι στον Γιαννιώτη και έχασε τεράστια ευκαιρία να δώσει στον Ολυμπιακό το προβάδισμα, τέσσερα λεπτά προτού σκοράρει ο Ντιγκινί. Η δεύτερη είναι αυτή αμέσως μετά το γκολ του Γάλλου: εάν ο Προτό δεν απέκρουσε στο τετ α τετ με τον Ντάουντα στο 70’, τότε το ματς θα είχε… σχολάσει πρόωρα για τους «ερυθρολεύκους».

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας).

Βοηθοί: Μερκενίδης (Μακεδονίας) – Ποντίκης (Πρέβεζας).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντ. Κάναντι): Γιαννιώτης – Κυβρακίδης, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Γιαννούλης – Μάντσον, Σάκιτς – Βασιλακάκης (89’ Ούμπιδες), Ουάρντα (94’ Στρούγγης), Ντιγκινί – Ντάουντα (86’ Κωτσόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρ. Κόντης): Προτό – Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου, Χατζισαφί – Ταχτσίδης (62’ Τζούρτζεβιτς), Ζιλέ – Φορτούνης (24’ Πάρντο), Μάριν, Μιραλάς (39’ Οτζίτζα) - Ανσαριφάρντ.