Τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με το όπλο σε κοινή θέα στιγμάτισαν το ελληνικό ποδόσφαιρο και έκαναν τον γύρο του κόσμου, αναγκάζοντας τη FIFA να φτάσει σε σημείο να απειλήσει ευθέως με αποβολή της Ελλάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αν οι αρμόδιες Αρχές δεν εργαστούν για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας.  

Μετά από πολύ παρασκήνιο, δηλώσεις και εντέλει διώξεις, έφτασε η ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης: Σήμερα το πρωί στις 10:30 στα γραφεία της Super League, το Πειθαρχικό Όργανο της διοργανώτριας Αρχής θα κληθεί να αποφασίσει για όσα έλαβαν χώρα στην Τούμπα.  

Το πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο κάλεσε τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη αλλά και τον Λούμπος Μίχελ σε απολογία με το ίδιο άρθρο που κλήθηκε και ο Σαββίδης, δηλαδή το άρθρο 19 περί απειλών, με βάση το οποίο ο ΠΑΟΚ τιμωρείται με βαριές ποινές. Πλέον, ο Δικέφαλος του Βορρά κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών φέτος και δύο από το επόμενο πρωτάθλημα και το παιχνίδι θα κατακυρωθεί στην ΑΕΚ, ενώ θα υπάρξει και πρόστιμο. Ο Ιβάν Σαββίδης και ο Λούμπος Μίχελ απειλούνται με πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ και ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο από 3 έως 5 χρόνια. Όσον αφορά τις κλήσεις των παραγόντων της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κινδυνεύει με ποινές που περιλαμβάνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών, ακόμα και υποβιβασμό, ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος.  

Η ΑΕΚ κλήθηκε σε απολογία λόγω της ένστασης κατά του φύλλου αγώνος που έχει καταθέσει ο ΠΑΟΚ. Να σημειωθεί ότι οι απολογίες θα γίνουν διά εκπροσώπου δικηγόρου, καθώς τόσο ο Μίχελ όσο και ο Σαββίδης δεν θα παραβρεθούν.