Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
7jtiuikcdxmoafirnx6l
Sports

Επίκεντρο της διεθνούς ερασιτεχνικής ποδηλασίας τον προσεχή μήνα η Κως

Η Κως θα φιλοξενήσει το διάστημα 13 έως και 15 Απριλίου το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών

Tο «UCI Kos Gran Fondo 2018», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Ε.Ο. Ποδηλασίας με διοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Κω, την εταιρεία Sports Tours Hellas και τον Ποδηλατικό όμιλο Κω, εντάσσει την Κω στον παγκόσμιο χάρτη της ερασιτεχνικής (και όχι μόνο) ποδηλασίας.

Χαρακτηριστικές επ’ αυτού είναι οι δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου εντεταλμένου στα θέματα Αθλητισμού της Κω, Θάνου Σταματάκη. «Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη διοργάνωση που γίνεται στο νησί μας, το οποίο, ως γνωστόν, ενδείκνυται για αθλήματα ποδηλάτου ανεξαρτήτως κατηγορίας, είτε, δηλαδή, δρόμου είτε mountain bike. Ως Δήμος ενισχύουμε τέτοιου είδους προσπάθειες, καθώς έτσι η Κως μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη ως ένα νησί φιλικό για το ποδήλατο» τόνισε αρχικά ο κ. Σταματάκης και συνέχισε: «Λόγω της μορφολογίας της Κω το ποδήλατο αποτελεί ένα πολύ φιλικό μέσο για τις μετακινήσεις. Τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί στο νησί μας τα μηχανοκίνητα οχήματα κι έχει ενισχυθεί η χρήση του ποδηλάτου. Μέσω της δουλειάς που έχει γίνει με την ενίσχυση των ποδηλατόδρομων και των ποδηλατικών ομίλων, οι φίλοι του ποδηλάτου συνεχώς αυξάνονται. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο ώστε σιγά – σιγά ο κόσμος να αφήσει στην άκρη τα μηχανοκίνητα οχήματα και να κινείται ως επί το πλείστον με ποδήλατο».

«Αλμα για την Κω, στόχος η καθιέρωση»

Διοργανώσεις όπως το UCI Kos Gran Fondo 2018, το οποίο εντάσσεται στο επίσημο καλεντάρι του UCI Gran Fondo World Series - δίνοντας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Ερασιτεχνών που θα γίνουν στο Βαρέζε της Ιταλίας (30/8-2/9/2018) –, προσελκύουν ποδηλάτες και ποδηλάτισσες απ’ όλο τον κόσμο και επομένως συμβάλλουν στην τόνωση του αθλοτουρισμού.

Θέση με την οποία συμφωνεί ο υπεύθυνος Αθλητισμού στον Δήμο Κω, Θάνος Σταματάκης, που προσθέτει: «Ως νησί έχουμε συνηθίσει σε μεγάλες αθλοτουριστικές εκδηλώσεις και πάντα τις ενισχύουμε. Η Κως έχει εύκολη πρόσβαση και μεγάλη τουριστική περίοδο, η οποία, βεβαίως, ενισχύεται με τέτοιες εκδηλώσεις. Το UCI Kos Gran Fondo είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που έχει γίνει στο νησί στο κομμάτι του ποδηλάτου κι εμείς θα φροντίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε οι αθλητές και οι συνοδοί τους να μείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις».

Τέλος ο κ. Σταματάκης εξέφρασε την επιθυμία της καθιέρωσης στο νησί της Κω ανάλογων ποδηλατικών εκδηλώσεων: «Ως νησί και ως Δήμος και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, έχουμε καταφέρει να σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Αυτή η διοργάνωση αποτελεί άλμα για το νησί μας και είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να αφήσουμε απόλυτα ικανοποιημένους τους αθλητές και τους συνοδούς τους. Και γιατί όχι; Να τους δούμε ξανά του χρόνου. Ο στόχος μας είναι διοργανώσεις όπως το UCI Kos Gran Fondo να καθιερωθούν στο νησί μας».

Υπενθυμίζουμε ότι το UCI Kos Gran Fondo 2018, περιλαμβάνει δύο αγώνες. Έναν ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 20.6 χλμ, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Απριλίου κι έναν αγώνα αντοχής απόστασης 114 χλμ. (87χλμ. για την κατηγορία άνω των 50 ετών στις Γυναίκες και άνω των 60 ετών για τους Άνδρες), που θα γίνει την Κυριακή 15 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (kosgranfondo.gr).

πηγή:sport24.gr