Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος για το ταλέντο του στο τένις Ρότζερ Φέντερερ αποκάλυψε ότι η αρχική του σκέψη ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής και μετά κατέληξε να γίνει τενίστας. Άλλωστε γνώστη είναι και η αγάπη του για για την ελβετική ομάδα της γενέτειράς του Βασιλείας, αλλά και ειδικά για την Ρόμα.

«Νομίζω πως αν δεν ήμουν τενίστας θα γινόμουν ποδοσφαιριστής. Συχνά το σκέφτομαι αυτό, πως θα μου άρεσε να ήμουν ποδοσφαιριστής, όμως στο τέλος επέλεξα το τένις, γατί ήθελα να έχω τον πλήρη έλεγχο στο παιχνίδι μου», είπε ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Μαϊάμι. Τόνισε ακόμη πως θέλει να περνά πολύ χρόνο με τα τέσσερα παιδιά του και με την γυναίκα του και πως όταν αποχωρήσει από το τένις θα ασχοληθεί με αυτό που, ούτως ή άλλως κάνει και τώρα, τις φιλανθρωπίες:

«Όταν σταματήσω το τένις, θα αφοσιωθώ στις φιλανθρωπίες και φυσικά στην οικογένειά μου. Θέλω να είμαι καλός σύζυγος και πατέρας. Το πρόβλημα όταν έχεις τόσα παιδιά και περνάς τόσο χρόνο στο γήπεδο, είναι πως μπορείς να τους μιλήσεις μόνο στο τέλος της ημέρας. Πρέπει όμως να τους μιλάς, να ξέρεις πώς αισθάνονται και αν θέλουν να σου πουν κάτι».