Μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου έγραψε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού! Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν με 10-4 την Πάντοβα στον ημιτελικό του Final 4 του Len Trophy που διεξάγεται στο Ματαρό της Ισπανίας και προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Ματαρό-Ντουναϊτσβάρος. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το μεσημέρι του Σαββάτου (14/4) στις 15:00.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη στο πρώτο ημίχρονο τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ιταλική ομάδα, ωστόσο, στο δεύτερο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και με 8 γκολ σε δύο οκτάλεπτα πήρε την πολυπόθητη πρόκριση. Η τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Χρυσή Διαμαντοπούλου, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια την ομάδα της στο μεγάλο τελικό.

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τον τέταρτο ευρωπαϊκό της τίτλο, μετά από αυτόν του LEN Trophy τη σεζόν 2013-14, της Ευρωλίγκας το 2014-15 και του LEN Super Cup το 2015-16. Παράλληλα, οι παίκτριες του Ολυμπιακού θα προσπαθήσουν να χαρίσουν στο σύλλογο τη δεύτερη φετινή του Ευρωκούπα, μετά την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ από τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ.

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο

Η ιταλική ομάδα ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 1-0 με γκολ της Μπαρζόν. Οι «ερυθρόλευκες» απάντησαν με γκολ της Εμολο και λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο, η Πάντοβα προηγήθηκε ξανά (2-1), αυτή φορά με γκολ της Τίελμαν. Στη δεύτερη περίοδο η Διαμαντοπούλου πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις και κράτησε σε απόσταση βολής τον Ολυμπιακό, ο οποίος δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου ισοφάρισε σε 2-2 με τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη.

Πάτησε γκάζι και έφτασε στη νίκη

Το τρίτο οκτάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Χάρη Παυλίδη! Οι παίκτριες του Ολυμπιακού πέτυχαν 6 γκολ και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη-πρόκριση στον τελικό. Η Εμολο στην αρχή της περιόδου έκανε το 2-3, η Τσουκαλά έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό, η Αβραμίδου με σουτ από την περιφέρεια ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-5 και η Ελευθεριάδου έκανε το 2-6. Η Εμολο ξαναχτύπησε στην παίκτρια παραπάνω για το 2-7 και η Ελευθερία Πλευρίτου πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ για το 2-8. Το μοναδικό που κατάφερε η Πάντοβα ήταν να μειώσει στο τέλος της περιόδου σε 8-3 με γκολ της Σόχι.

Οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο τέταρτο οκτάλεπτο, με την Τσουκαλά να σκοράρει το δεύτερο τέρμα της στην αναμέτρηση για το 3-9. Η Τίελμαν μείωσε προσωρινά σε 4-9 από τη θέση του φουνταριστού και η Αβραμίδου με σουτ από τα δύο μέτρα έδωσε ξανά προβάδισμα 6 γκολ στον Ολυμπιακό. Οι παίκτριες του Παυλίδη στο τέλος της περιόδου έκαναν συντήρηση δυνάμεων και χωρίς να δεχθούν γκολ σφράγισαν το εισιτήριό τους για τον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 3-8, 4-10

Πάντοβα (Στ. Ποστερίβο): Τεάνι, Μπαρζόν 1, Σαβιόλι, Γκοτάρντο, Κεϊρόλο, Κασόν, Μίλο, Ντάριο, Σόχι 1, Μεγκιάτο, Νέντσα, Τίελμαν 2, Τζιακόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ. Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Έγκενς, Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 2, Ασημάκη, Μ. Πλευρίτου, Έμολο 3, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

πηγή:to10.gr