Την εντυπωσιακή της πορείας στο Οπεν της Κωνσταντινούπολης συνεχίζει η Μαρία Σάκκαρη! Η Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε με 2-0 σετ 6-3, 7-6(6) την Αράντζα Ρους και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η 22χρονη, που θα βρεθεί για τρίτη φορά στην καριέρα της και πρώτη για φέτος σε ημιτελικό WTA διοργάνωσης, στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει την Πολόνα Χέρτσογκ, που κέρδισε την Σβετλάνα Κουζνέτσοβα με 2-1 σετ (6-1, 1-6, 7-5).

Το Νο. 48 της παγκόσμιας κατάταξης στον αγώνα με την Ρους έδειξε δείγματα της σπουδαίας κλάσης του και μετά από μια πολύ μεγάλη μάχη κατάφερε να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη. Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, καθώς έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ που σέρβιρε η Ρους και προηγήθηκε με 2-0. Η Ελληνίδα τενίστρια με εξαιρετικά ποσοστά στο πρώτο σερβίς, πήρε τα γκέιμς που σέρβιρε και επικράτησε με 6-3.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα αντιστράφηκαν, με την Ρους να κάνει μπρέικ και να προηγείται με 2-0. Η Μαρία ισοφάρισε σε 2-2, αλλά η Ολλανδέζα απάντησε και πήρε ξανά προβάδισμα 2 γκέιμ (2-4). Η Σάκκαρη παρέμεινε ψύχραιμη, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Ρους και ισοφάρισε εκ νέου σε 4-4. Το σετ κρίθηκε το τάι μπρέικ, όπου η Ελληνίδα χρειάστηκε να σώσει δύο σετ πόιντς της αντιπάλου της, προτού επικρατήσει με 8-6.

Μια ακόμα πολύ σπουδαία εμφάνιση και νίκη για τη Μαρία, η οποία την επόμενη εβδομάδα θα κάνει μεγάλο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη. Τη δεδομένη στιγμή έχει «εξασφαλίσει» το Νο. 42 και παλεύει για να βρεθεί ακόμα ψηλότερα.

πηγή: to10.gr