Η Μάντσεστερ Σίτι με ποσό ρεκόρ 62,9 εκατ. ευρώ, είναι η ομάδα που παρουσιάζει τον μεγαλύτερο μέσο όρο μεταγραφής παικτών της πρώτης ομάδας.

Αυτό αναφέρει η τελευταία έκθεση του CIES, του διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

Η Σίτι βρίσκεται μπροστά από τις Μπαρτσελόνα (55,3), Τότεναμ (51,3), Λίβερπουλ (43,6) και Ατλέτικο Μαδρίτης (41,8) που συμπληρώνουν τις πέντε πρώτες θέσεις των ισάριθμων κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Η οικονομική ισχύς της αγγλικής Premier League, οι εξαιρετικές επιδόσεις της αγγλικής ομάδας, η μακροχρόνια διάρκεια των συμβολαίων και η ηλικία είναι τα βασικά κριτήρια που εξηγούν την πρώτη θέση της Μάντσεστερ Σίτι. Επτά από τους παίκτες της, έχουν εκτιμηθεί με αξία μεταπώλησης πέραν των 100 εκατομμυρίων ευρώ: Κέβιν Ντε Μπρόινε, Λιρόι Σανέ, Ραχίμ Στέρλινγκ, Γκάμπριελ Ζέσους, Εντερσον Μοράες, Μπερνάντο Σίλβα και Σέρχιο Αγουέρο.

Μεταξύ των 31 ομάδων των οποίων οι παίκτες έχουν μέση εκτιμώμενη αξία μεταγραφής άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκονται εννέα σύλλογοι από την Premier League, οκτώ από τη Serie A, έξι από τη La Liga και τέσσερις από τη Bundesliga και τη Ligue 1.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ