Ο σούπερ σταρ της Λίβερπουλ ήταν σε… φονική φόρμα αυτή τη σεζόν και κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι της Premier League, σκοράροντας 32 γκολ σε 38 εμφανίσεις. Η Λίβερπουλ βρίσκεται επίσης στο Τελικό του Champions League όπου και θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Κάπως έτσι τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του Σαλάχ, θα τοποθετηθούν σε κοινή θέα στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου στο πλαίσιο της προώθησης και του Champions League στη χώρα, μια και το αιγυπτιακό στοιχείο στην Αγγλία είναι πολύ έντονο.

Χαρακτηρισικά, ο Νηλ Σπένσερ, Υπεύθυνος του τομέα Αρχαίας Αιγύπτου και Σουδάν στο εν λόγω μουσείο, ανέφερε στο «onefootball.com»:

«Αυτό το απόκτημα, εκσυγχρονίζει την παγκοσμίου φήμης αιγυπτιακή συλλογή του Μουσείου. Αυτά τα ποδοσφαιρικά παπούτσια διηγούνται την ιστορία ενός σύγχρονου αιγυπτιακού ειδώλου, που ενεργεί στην Αγγλία και έχει πραγματικά παγκόσμιο αντίκτυπο.

Ανάμεσα στα αγάλματα των αρχαίων Φαραώ θα υπάρχουν λοιπόν και τα παπούτσια με τα οποία ο Σαλάχ κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι στην Premier League. Αυτό το απόκτημα, είναι μέρος του νέου πρότζεκτ μας, σύμφωνα ε το οποίο αποκτούμε αντικείμενα που διηγούνται καθημερινές ιστορίες προσώπων από τον 20ο και τον 21ο αιώνα στην Αίγυπτο».

πηγή:to10.gr