Η 30ή Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για την οικογένεια του Ολυμπιακού και του λαού του. Σαν σήμερα, πριν από 15 χρόνια, γκρεμίστηκε το τελευταίο κομμάτι της Θύρας 7 στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης». Το 2003 για να ξεκινήσουν μετά από λίγο τα έργα για την ανέγερση του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης». Για να κατασκευαστεί το πιο σύγχρονο και ασφαλές γήπεδο στην Ελλάδα.

Μια ημέρα ξεχωριστή που έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη εκατομμυρίων ΓΑΥΡΩΝ σε κάθε σημείο του πλανήτη. Ήταν το τελευταίο τμήμα του σταδίου που αγωνίστηκε ο Θρύλος από το 1964, καθώς από το 1895 ως το 1953 εκεί ήταν το Ποδηλατοδρόμιο, ενώ τα πρώτα έργα για την έδρα του Ολυμπιακού κράτησαν από το 1953 ως το 1964 που ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του σε στάδιο.

Το τελευταίο κομμάτι που έμενε όρθιο στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν το πέταλο της Θύρας 7. Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού που ήταν εκεί, παρόντες, γκρεμίστηκε στις 30 Μαΐου του 2003. Η Θύρα 7 έπεσε, με τον κόσμο να τραγουδάει «αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε».

πηγή:gavros.gr