Ο Μοχάμεντ Σαλάχ θα βρίσκεται στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αλλά για να γίνει αυτό, οι άνθρωποι της Εθνικής Αιγύπτου δεινοπάθησαν από το άγχος. Αυτό διότι ο τραυματισμός του στον τελικό του Champions League από το κράτημα του Σέρχιο Ράμος λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ακόμα και σήμερα η φάση μεταξύ των δύο παικτών είναι αντικείμενο συζήτησης σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Αίγυπτο. Ποιο είναι το αποκορύφωμα; Η συγκεκριμένη φάση έγινε θέμα σε εξετάσεις νομικής! Οι φοιτητές του πανεπιστημίου της Δαμασκού που φοιτούν στο τμήμα της νομικής κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερώτηση με θέμα τον τραυματισμό του άσου της Λίβερπουλ.

«Ο Σέρχιο Ράμος τραυμάτισε τον Μοχάμεντ Σαλάχ στον τελικό του Champions League. Φυσικά, η πράξη του Ράμος δεν μπορεί να θεωρηθεί ως παράπτωμα ποινικού δικαίου, λόγω τεσσάρων συνθηκών που δικαιολογούν τέτοιου είδους βίαια περιστατικά στο ποδόσφαιρο. Να τα αναλύσετε», ήταν η σχετική ερώτηση.

Το πανεπιστήμιο υπερασπίστηκε την επιλογή του διδάσκοντα να βάλει το εν λόγω θέμα στους φοιτητές, αναρτώντας στη σελίδα του στο Facebook το εξής: «Η ερώτηση ήταν σαφής και ειλικρινής. Συγχαρητήρια γενικά σε όλο το διδακτικό προσωπικό».

Στο ίδιο ποστ φανερώθηκε και σωστή απάντηση: «Οι όροι είναι οι εξής: 1. Ο αγώνας να διεξαχθεί βάσει του νόμου 2. Ο παίχτης που τραυματίστηκε να έχει αποδεχθεί την παρουσία του στο παιχνίδι 3. Ο παίχτης που προκάλεσε τον τραυματισμό να έχει σεβαστεί τους κανόνες και τις αρχές του παιχνιδιού 4. Οι τραυματισμοί να σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα».

πηγή:to10.gr