Ένας πρόωρος… τελικός διεξάγεται στα προημιτελικά του Μουντιάλ. Γαλλία και Βέλγιο, ίσως οι πιο δυνατές ομάδες που έχουν μείνει στη διοργάνωση θα μονομαχήσουν για μια θέση στον μεγάλο τελικό της Μόσχας (15/7).

Αυτή θα είναι η 74ης συνάντηση των δύο γειτονικών ομάδων, με το Βέλγιο να έχει το πάνω χέρι στα μεταξύ τους παιχνίδια με 30 νίκες, έναντι 24 των «τρικολόρ». Ωστόσο οι «πετεινοί» έχουν το προβάδισμα στις διοργανώσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων μετρώντας 2 νίκες το 1938 και το 1986.

Οι Γάλλοι μετά το μέτριο ξεκίνημα όσο περνούσαν οι μέρες ανέβαζαν την απόδοσή τους και με σχεδόν κυνικό τρόπο πέρασαν τα εμπόδια της Αργεντινής και της Ουρουγουάης.

Δώδεκα μετά τον χαμένο τελικό του Βερολίνου απέναντι στη Ιταλία οι «τρικολόρ» υπό τις οδηγίες του Ντιντιέ Ντεσάν φιλοδοξούν να κάνουν αυτό που δεν κατάφεραν το 2006.

Επιστρέφει στη διάθεση του Γάλλου τεχνικού ο τιμωρημένος Μπλεζ Ματουιντί.

Στο άλλο στρατόπεδο, οι Βέλγοι δείχνουν επιτέλους έτοιμοι για μαι μεγάλη διάκριση σε εθνικό επίπεδο. Εκμεταλλευόμενη στο έπακρο ίσως την πιο ταλαντούχα γενιά της Ιστορίας τους, οι «κόκκινοι» διάβολοι έφτασαν μια ανάσα από τον τελικό έχοντας μάλιστα το απόλυτο με 5/5 νίκες.

Πραγματοποιώντας επική ανατροπή απέναντι στην Ιαπωνία στους «16» και «ρίχνοντας στο καναβάτσο» την πέντε φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δείχνουν τη δίψα τους που δεν θα «σβήσει» παρά μόνο με την κατάκτηση του Μουντιάλ.

Μοναδικός πονοκέφαλος του Ισπανού τεχνικού η απουσία του τιμωρημένου και αναντικατάστατου Τόμας Μενιέ.