O Τζενάρο Γκατούζο ήρθε ως αντικαταστάτης του Βιτσέντσο Μοντέλα την περασμένη σεζόν και το αρχικό πλάνο της τότε διοίκησης ήταν να αναλάβει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Πλέον με τους Κινέζους να έχουν απέλθει από τη διοίκηση των «ροσονέρι» τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Το αμερικανικό fund που ανέλαβε, στην ουσία «έσωσε», τους Μιλανέζους, έκανε δραστικές αλλαγές στα διοικητικά πόστα. Με τον Μασιμιλιάνο Μιραμπέλι πλέον στο πόστο του Αθλητικού Διευθυντή, το μέλλον του Τζενάρο Γκατούζο είναι στον πάγκο της ομάδας που λάτρεψε και τον λάτρεψαν.

Συγκεκριμένα ο Μιραμπέλι, μιλώντας για τον Γκτούζο, δήλωσε στο «Sky Sport Italia»:

««Ο Γκατούζο δεν είναι μόνο δύναμη και αποφασιστικότητα, είναι επίσης ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας καλά προετοιμασμένος προπονητής. Ελπίζω να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία για τα επόμενα 10 χρόνια και όχι μόνο γι’ αυτή τη σεζόν».

Επίσης τόνισε :«Ο «Μιλανισμός» του Γκατούζο έχει βαθιές ρίζες και έχει καταφέρει να ξαναφτιάξει το κλίμα της ομάδας με έναν μοναδικό τρόπο. Ποιος θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα από εκείνον;».

Υπό της οδηγίες του πρώην προπονητή του ΟΦΗ, η Μίλαν νίκησε 6 από τα 13 παιχνίδια της Σέριε Α την περσινή χρονιά. Το συμβόλαιο του Γκατούζο είχε ανανεωθεί από την «κινέζικη» διοίκηση τον περασμένο Απρίλιο για τρία ακόμη χρόνια.

Η νέα διοίκηση των «ροσονέρι» εκτός του ότι έσωσε άμεσα την ομάδα από οικονομικής πλευράς, γλιτώνοντας την από την ποινή του Ευρωπαϊκού αποκλεισμού, δείχνει ότι έχει ήδη σχεδιασμό για το μέλλον. Το όραμα τους για τη Μίλαν συμπεριλαμβάνει τον Τζενάρο Γκατούζο, έναν «αυθεντικό» οπαδό των «ροσονέρι».

Πηγή άρθρου: to10.gr