Ο Ολυμπιακός της Ευρώπης είναι απολαυστικός, είναι ομαδάρα που παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο και το απέδειξε και στο παιχνίδι με την Μπέρνλι για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν πολύ μεγάλη εμφάνιση κόντρα στους Άγγλους, πέτυχαν μεγάλη νίκη με 3-1 και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει όχι μόνο την αγγλική ομάδα αλλά και τον Σλοβένο διαιτητή, Σλάβκο Βίνσιτς ο οποίος αδίκησε τους ερυθρόλευκους, καθώς αρνήθηκε να δώσει δύο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Αυτός ο Ολυμπιακός όμως δεν λυγίζει γιατί είναι ομαδάρα.

Γιατί έχει παίκτες όπως τον Κώστα Φορτούνη και τα υπόλοιπα παιδιά που έκαναν χθες μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Γιατί έχει τον κόσμο του εκεί για να είναι το μεγάλο στήριγμα. Ο Ολυμπιακός έδειξε απέναντι σε μια ομάδα που τερμάτισε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας πέρυσι στην Πρέμιερ Λιγκ, ότι είναι ομάδα που μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Και δεν χωρά αμφιβολία πως ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε ένα τεράστιο ματς.

Πέτυχε δύο γκολ, είχε μια ασίστ και έκανε την διαφορά από το πρώτο λεπτό για τους πειραιώτες. Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην καριέρα του διεθνούς μέσου. Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά για τους ερυθρόλευκους καθώς η ομάδα του λιμανιού ενθουσίασε με την απόδοση της και αξίζει ένα μπράβο και στον προπονητή του Ολυμπιακού, τον Πέδρο Μαρτίνς. Αυτή η ομάδα δείχνει ότι έχει τεράστιες δυνατότητες και ο κόσμος που πήγε στο Καραϊσκάκη ενθουσιάστηκε από την απόδοση και την επιμονή των πειραιωτών.

Δεν έδωσε δύο πέναλτι στον Ολυμπιακό ο Βίνσιτς

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε σε κάθε εκατοστό του γηπέδου και έκανε την Μπέρνλι να μην μπορεί ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό που επέβαλαν οι πειραιώτες. Κι όλα αυτά με τον Σλοβένο διαιτητή, Βίνσιτς να είναι πολύ εχθρικός απέναντι στους ερυθρόλευκους.

Δεν υπάρχουν λοιπόν λόγια για να περιγράψουν τις αποφάσεις του Βίνσιτς εναντίον του Ολυμπιακού η καλύτερα για ν’ ακριβολογούμε την «σφαγή» των ερυθρόλευκων από τον Σλοβένο διαιτητή. Όλα τα σφυρίγματα του Σλάβκο Βίνσιτς ήταν εναντίον της ομάδας του Πειραιά, με αποκορύφωμα τα δύο πέναλτι που δεν έδωσε στον Ολυμπιακό, στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Το πρώτο σε ανατροπή του Ποντένσε από τον Λονγκ στο 29’, την στιγμή μάλιστα που οι ερυθρόλευκοι ήταν μπροστά στο σκορ, με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 19’.

Ο αμυντικός της Μπέρνλι «γκρέμισε» μέσα στην περιοχή τον Πορτογάλο εξτρέμ των πειραιωτών αλλά ο Σλοβένος ρέφερι αρνήθηκε πεισματικά να καταλογίσει το πέναλτι. Τρία λεπτά αργότερα έδειξε αμέσως πέναλτι υπέρ της Μπέρνλι με τους Εγγλέζους να φτάνουν στην ισοφάριση με τον Γουντ (32’). Και σα να μην έφταναν αυτά, ο Βίνσιτς συνέχισε να προκαλεί με τις αποφάσεις του, καθώς αρνήθηκε να δώσει και δεύτερο πέναλτι στους ερυθρόλευκους στο φινάλε του πρώτου μέρους, όταν ο Φορτούνης έκανε την σέντρα από δεξιά και η μπάλα βρήκε το χέρι του Τέιλορ.

Ακόμα και στα φάουλ που έδινε ο Σλοβένος, έκανε πολλά λάθη, όλα εναντίον του Ολυμπιακού κάτι που προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό των παικτών του Ολυμπιακού αλλά και του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός μάλιστα των πειραιωτών διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Σλοβένο διαιτητή για τις αποφάσεις του. Ο Βίνσιτς έκανε τεράστια λάθη εις βάρος των ερυθρόλευκων και οι αποφάσεις του ήταν ακατανόητες.

Απολαυστικός Ολυμπιακός με ηγέτη τον Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός πάντως διέλυσε την Μπέρνλι μαζί και τον Σλοβένο διαιτητή, με ηγέτη τον εντυπωσιακό Κώστα Φορτούνη. Οι ερυθρόλευκοι απέδωσαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και περισσότερα γκολ. Η ανωτερότητα των πειραιωτών ήταν ξεκάθαρη καθώς ο Ολυμπιακός έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη, με τον Φορτούνη να «κεντάει». Να μοιράζει ασίστ, να σκοράρει, να τα κάνει όλα. Και τι δεν έκανε ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Μια τεράστια εμφάνιση που αποδεικνύει το ταλέντο και τις δυνατότητες του. Ήταν μια εντυπωσιακή εικόνα από τον διεθνή άσο που δείχνει ότι μπορεί να κάνει την διαφορά και ότι φέτος θα είναι η χρονιά του.

Ο Ολυμπιακός βρήκε λοιπόν γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με την κεφαλιά του Μπουχαλάκη μετά από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν ξανά λοιπόν στο 48’ και πίεσαν την Μπέρνλι για να πετύχουν και τρίτο γκολ. Τα κατάφεραν στο 59’ με το πέναλτι που εκτέλεσε ο Φορτούνης. Τρία πέναλτι έγιναν υπέρ του Ολυμπιακού στο ματς, το ένα έδωσε ο Σλοβένος, με την αγγλική ομάδα να μένει με δέκα παίκτες λόγω της σωστής αποβολής του Γκίμπσον με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Φορτούνης δεν λάθεψε την εκτέλεση, έκανε το 3-1 και η συνέχεια ήταν μια θεαματική παράσταση των πειραιωτών.

Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν κατά κράτος και προηγήθηκαν με 3-1 πριν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού.

Πηγή: to10.gr