Η La Liga και η Relevent, μια πολυεθνική εταιρία ψυχαγωγίας που στοχεύει στην προώθηση του ποδοσφαίρου στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, όπως έγινε γνωστό υπέγραψαν συμφωνία για την διεξαγωγή, καταρχήν ενός αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος, από αυτή την σεζόν στη Βόρεια Αμερική.

Οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές είναι αντίθετοι σχετικά με αυτή την απόφαση και δεν αποκλείουν ακόμα και απεργία, εάν δεν ακουστεί ο προβληματισμός τους από την Laliga, σχετικά με την συμφωνία για διεξαγωγή ενός αγώνα πρωταθλήματος στις ΗΠΑ. Η ένωση των Ισπανών ποδοσφαιριστών (AFE) δήλωσε ομόφωνα αντίθετη με τα σχέδια της La Liga.

Συγκεκριμένα οι αρχηγοί και οι δεύτεροι αρχηγοί, που αντιπροσωπεύουν τις 20 ομάδες στο πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένων Σέρχιο Μπουσκέτς της Μπαρτσελόνα και Σέρχιο Ράμος της Ρεάλ Μαδρίτης, σε συνάντηση στη Μαδρίτη, ζήτησαν από τον πρόεδρο της AFE, Νταβίντ Αγκάνθο να απαντήσει σε όσα έχουν συμβεί.

«Οι παίκτες είναι ομόφωνα εναντίον αυτού που θέλει η Laliga, κανείς δεν τάσσεται υπέρ», δήλωσε ο Aγκάνθο σε συνέντευξη Τύπου. «Υπάρχουν κάποιες ομάδες που είναι υπέρ και άλλες εναντίον, αλλά μιλάω εξ ονόματος των ποδοσφαιριστών”.

Ο Aγκάνθο, ο οποίος έγινε πρόεδρος της ένωσης, όταν ο Λουίς Ρουμπιάλες άφησε την θέση για α γίνει πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. δεν απέκλεισε την οργάνωση της απεργίας των παικτών εάν δεν ακουστούν οι ανησυχίες τους.

Ένας εκπρόσωπος της La Liga δήλωσε ότι «θα υπάρξει συνάντηση με την AFE για να συζητηθούν τα σχέδια».

πηγή:to10.gr