Οι ακραίες καιρικές συνθήκες «χτύπησαν» τον ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο. Ο 2ος Sailing Marathon είχε προγραμματιστεί για αύριο, ωστόσο οι διοργανωτές έκριναν πως οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές κι έτσι αναβλήθηκε για τις 3 Νοεμβρίου.
«Οι ιστιοπλόοι είμαστε εξοικειωμένοι σε απρόβλεπτες συνθήκες, άλλωστε αυτό αποτελεί μέρος της μαγείας του αθλήματός μας.

Είναι γνωστό στους ιστιοπλόους ότι ο καιρός έχει τον πρώτο λόγο στην ιστιοπλοΐα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τις 3 Νοεμβρίου» δήλωσε ο Γεράσιμος Ωρολογάς, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και προπονητής του αθλήματος.

Ο ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και έχει ως στόχο την προβολή της ιστιοπλοΐας και την επιμόρφωση των νέων ιστιοπλόων. H διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.), ενώ, παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, προγραμματίζονται δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.