Τη νίκη στους ερυθρόλευκους έδωσε ο Δημήτρης Μάνος, στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, με το γκολ που πέτυχε στο 90′.

Ο νεαρός στράικερ αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή για τον Πέδρο Μαρτίνς καθώς έδωσε στην ομάδα του λιμανιού μια σπουδαία νίκη και μάλιστα μ’ ένα εξαιρετικό γκολ.

Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για τους πειραιώτες, κόντρα και στην…εξυγίανση.

Κατοχή, κυριαρχία, ρυθμός αλλά… όχι γκολ

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να παρατάξει ενδεκάδα με λίγες αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στη Ντουντελάνζ. Τον Ομάρ δεξιά αντί του Τοροσίδη και τον Λάζαρο αντί του Γκερέρο, σε σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε στο Λουξεμβούργο. Άλλο εάν ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε στο ματς μόλις στο 18', μετά τον τραυματισμό του Ισπανού επιθετικού. Ο Ολυμπιακός είχε καλό ρυθμό στο ματς, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, συντριπτική κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο (68%-32%), αλλά για μια ακόμα φορά δεν είχε αυτό που έπρεπε, δηλαδή το γκολ. Διότι κίνηση και διάθεση υπήρχε, αλλά αυτή τη φορά δεν έγιναν φάσεις που να δημιουργήσουν πρόβλημα για τον Χουάντερσον.

Ο Ματζουράκης είχε παρατάξει την ομάδα του με 100% αμυντικούς προσανατολισμούς, με μοναδικό στόχο το μηδέν στην άμυνα. Ακόμα κι όταν ο Απόλλων ήθελε να κάνει επίθεση, μετά από κάποια λάθος πάσα των παικτών του Ολυμπιακού ή κάποιο κλέψιμο, κι έβγαινε σε κόντρα επίθεση, τη σέντρα δεν περνούσαν καλά-καλά τρεις παίκτες. Δύο συνήθως και με το… ζόρι! Αυτή ήταν η εικόνα του ματς. Οι μεν φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο μέρος χωρίς να κάνουν καν σουτ. Οι δε «ερυθρόλευκοι» με πέντε τελικές, αλλά μόλις μια στο τέρμα. Η ενδεκάδα με δύο βραχύσωμους ακραίους που δεν απειλούν γενικά και τον Λάζαρο στην επίθεση, δεν βοήθησε επιθετικά

Στο μισό γήπεδο, ευκαιρίες και… Μάνος

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος ήταν σαφώς πιο ξεκάθαρη. Ο Ολυμπιακός είχε διαρκώς την μπάλα στην κατοχή του, έπαιζε τον Απόλλωνα στο μισό γήπεδο και το μοναδικό που έκαναν οι φιλοξενούμενοι, που είχαν «στήσει» ένα… πούλμαν μπροστά από τη εστία του Χουάντερσον, ήταν να διώχνουν την μπάλα. Και βέβαια σε τέτοια ματς υπάρχουν δύο παράγοντες που παίζουν το δικό τους ρόλο. Ο ένας είναι η τύχη και ο δεύτερος η αποτελεσματικότητα. Σε ό,τι αφορά την πρώτη, η ομάδα του Ματζουράκη την είχε σε μεγάλο βαθμό. Ήταν το διάστημα που ο Ολυμπιακός έκανε φάσεις, πίεζε ασφυκτικά, αλλά δεν είχε το ζητούμενο.

Στο δεύτερο και πάλι εκεί οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να κάνουν γκολ τις φάσεις που είχαν. Σε πολλές περιπτώσεις βρέθηκαν σε θέση βολής, αλλά δεν μπορούσαν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Οι αλλαγές από το 58' του Νάτχο και του Φετφατζίδη έδωσαν πνοή. Ειδικά ο τελευταίος θα μπορούσε να είχε δώσει τη λύση αμέσως. Δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς βρέθηκε σε καίρια θέση, αλλά δεν τελείωσε καλά τη φάση! Με τον Ολυμπιακό να πιέζει ασφυκτικά, η 3η αλλαγή του Μαρτίνς ήταν η είσοδος του Μάνου αντί του Μπουχαλάκη στο 75'.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

3': Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από τα δεξιά, ο Μπουχαλάκης στο δεύτερο δοκάρι γύρισε παράλληλα την μπάλα, αλλά ο Χουάντερσον την πρόλαβε προ του Βούκοβιτς.

26': Αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη να τροφοδοτεί τον Χριστοδουλόπουλο που έκανε την προσποίηση, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Χουάντερσον.

35': Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη με σέντρα, ο Σισέ δεν κατάφερε να βάλει καλά το κεφάλι του και να απειλήσει τον Χουάντερσον.

39': Δυνατό σουτ του Χριστοδουλόπουλου λίγο έξω από την περιοχή, θα σταματήσει στο σώμα του Κύργια…

42': Σέντρα του Κούτρη από τα αριστερά, ο Φορτούνης δεν μπόρεσε να κατεβάσει καλά την μπάλα και να απειλήσει τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα.

45'+1: Συρτό σουτ του Καμαρά έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα δίπλα από την εστία του Χουάντερσον.

50': Κόρνερ του Φορτούνη από τα αριστερά, κεφαλιά του Βούκοβιτς, πάνω από την εστία του Χουάντερσον.

57': Μακρινό σουτ από τον Ομάρ, ο Χουάντερσον εκτινάχθηκε στην αριστερά του γωνία και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

58': Ο Φορτούνης εκτέλεσε ο κόρνερ, ο Καμαρά έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστία του Χουάντερσον.

60': Ο Νάτχο στην πλάτη της άμυνας, γύρισε παράλληλα για τον Φετφατζίδη που αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

66': Κόρνερ του Φορτούνη, κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Χουάντερσον.

70': Ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Χριστοδουλόπουλο που έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά αστόχησε.

84': Ατομική ενέργεια του Ποντένσε που γύρισε την μπάλα, σουτ στην κίνηση από τον Μάνο, η μπάλα στα σώματα και κόρνερ.

86': Αντεπίθεση για τον Απόλλωνα με τον Τριάδη να κάνει το σουτ, αλλά ο Σα έπεσε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα.

89’ 1-0: Ατομική ενέργεια του Λάζαρου, έκανε το σουτ, η μπάλα σταμάτησε στον Μάνο που την έλεγξε, γύρισε και εκτέλεσε τον Χουάντερσον.

Ο διαιτητής Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Βούκοβιτς (71'), Κούτρη (81') και Γκίνο (25'), Λούκιτς (30').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης (75' Μάνος), Καμαρά (58' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Ναουέλ (58' Νάτχο), Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος.

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Σικαμπάλα (79' Ναδάλες), Στάθης, Κύργιας (68' Τζανετόπουλος), Λούκιτς, Οριουέλα, Τριάδης, Γκίνο, Κονέ, Ντούρσο, Ακόστα (75' Αλμέιδα).

Πηγή:gavros.gr