Ο Έλληνας αθλητής βρέθηκε ξανά στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το τρίτο του χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο στη Ντόχα, στο πλαίσιο του τελικού κρίκων του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Μαζί με τα δύο χρυσά μετάλλια στη Γλασκόβη το 2015 και Μόντρεαλ το 2017, μπήκε στην καλύτερη τριάδα όλων των εποχών!

Παρά τους πόνους στον αριστερό του ώμο που ήταν σαν μαχαιριές, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει ο Έλληνας υπεραθλητής εκτέλεσε τέλεια το πρόγραμμά του και με βαθμολογία 15.366 ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου. 

Ασταμάτητος 27χρονος Έλληνας πρωταθλητής διατήρησε και διεύρυνε το αήττητο σερί του που κρατάει εδώ και 2,5 χρόνια. 

Η τελική κατάταξη του τελικού:

Λευτέρης Πετρούνιας 15.366 βαθμούς

Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι (Βραζιλία) 15.100

Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία) 14.900

Αρτούρ Τοβμασιάν (Αρμενία) 14.766

Νικίτα Ναγκόρνι (Ρωσία) 14.733

Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.733

Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14.266

Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14.133

«Τη Δευτέρα, στις 07:15 το πρωί, μπαίνω στο χειρουργείο. Αυτό δεν αλλάζει! Πριν από τον τελικό, έλεγα ότι "είναι η τελευταία φορά που θα έχω αυτόν τον πόνο στον αριστερό ώμο, θα μπω λοιπόν απολαύσω τον αγώνα", πράγμα το οποίο και έκανα! Φοβάμαι λίγο την επέμβαση, γιατί δεν έχω χειρουργηθεί στον ώμο άλλη φορά, αλλά ανυπομονώ να γίνει, γιατί κουβαλάω αυτόν τον πόνο εδώ και δέκα μήνες και δεν αντέχω άλλο...» είπε σχετικά ο Έλληνας υπεραθλητής, στις πρώτες του δηλώσεις μετά το χρυσό.

«Μετά την εμφάνισή μου, σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν δυνατόν να το χάσω όλο αυτό… Είναι αρκετά τρελό αυτό που συνέβη, αλλά είδαμε όλοι το αποτέλεσμα. Τελικά δεν θα γινόταν να χάσω αυτή τη διοργάνωση. Δεν ένιωσα σίγουρος νικητής μετά το πρόγραμμά μου και τη βαθμολογία που πήρα. Ασφαλώς, είδα την αυτοπεποίθησή μου να ανεβαίνει, βλέποντας ότι είχα υψηλότερη βαθμολογία απ' ό,τι στον προκριματικό, πίστευα ότι θα έπαιρνα το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο ήμουν λίγο ανήσυχος για τον βαθμό που θα έπαιρνε ο Ζανέτι, ο οποίος έκανε επίσης πολύ καλό πρόγραμμα. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τη νίκη σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είχα καλούς ανταγωνιστές. Ο Λοντάντιο είναι νέος, με "καθαρές" εκτελέσεις, ο Ζανέτι με έχει κερδίσει πολλές φορές και τον έχω κερδίσει πολλές φορές, γι’ αυτό δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί» είπε ακόμη, περιγράφοντας το πώς «έζησε» τον τελικό.