Ο Ολυμπιακός φώναξε «παρών» στο Κλεάνθης Βικελίδης παίρνοντας ένα μεγάλο διπλό χάρις στο γκολ του Χασάν στο 67΄και μειώνοντας έτσι στους τέσσερις την διαφορά από την κορυφή εκμεταλλευόμενος την απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός που κόντρα στον Άρη έβγαλε στο χορτάρι στοιχεία που θέλει να βλέπει ο Πέδρο Μαρτίνς ο οποίος δικαιώθηκε για τις επιλογές του ενώ για άλλη μια φορά… έβγαλε λαγό από το καπέλο του, με τον Νάτχο να μπαίνει ως αλλαγή και με την απίθανη μπαλιά του να δημιουργεί την φάση που έμελλε να κρίνει το ματς χαρίζοντας με το 1-0 τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

Ο Ολυμπιακός άλλωστε ευτύχησε να δει αρκετά από τα βασικά του ατού σε πολύ καλή βραδιά καθοδηγούμενος μαεστρικά από τον Μαρτίνς σε ένα ματς που είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι με σπουδαίες φάσεις και από τις δύο πλευρές. Ο Ολυμπιακός ήταν όμως η ομάδα που διεκδίκησε περισσότερο από την αρχή τη νίκη και μπόρεσε την κατάλληλη στιγμή να “χτυπήσει” κρατώντας με ευκολία στο τέλος το τρίποντο. Με τον Νάτχο να κάνει την διαφορά μπαίνοντας στο 58΄και τον Σα από την άλλη να είναι ανίκητος κάτω απο τα γκολπόστ των ερυθρολεύκων με δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο σε κεφαλιά του Ντιγκινί και σουτ του Γιουνές στο 35΄και 40΄αντίστοιχα. Εξαιρετική και η παρουσία του Σισέ που συνεχίζει την ανοδική του πορεία έχοντας κερδίσει τον Μαρτίνς αλλά και του Κούτρη που εκτός απο την παρουσία του στο ρόλο του στο αριστερό άκρο της άμυνας έδωσε εντυπωσιακά την ασίστ με την μια, στο Χασάν για να πλασάρει στην κενή εστία σκοράροντας.

Απο την πλευρά του ο Άρης δέχθηκε μεγάλη πίεση στο ξεκίνημα, θα μπορούσε από το 5ο λεπτό να μείνει πίσω στο σκορ αν ο Φορτούνης δεν έχανε μια απίθανη ευκαιρία με πλασέ απο κοντά, όμως μετά το μισάωρο έλεγχε τον ρυθμό και βρήκε τις φάσεις για να απειλήσει. Άφησε στην… άκρη την ποδοσφαιρική αφέλεια που έδειξε στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ όμως και πάλι δεν μπόρεσε να πάρει κάτι σημειώνοντας την 4η σερί του ήττα στο πρωτάθλημα.

Το κλειδί: Το κλειδί το… κρατούσε ο Νάτχο. Μπήκε στο 58΄και με μια απίθανη διαγώνια μεγάλη μπαλιά “σακάτεψε”με την μια την αμυντική λειτουργία του Άρη και έδωσε το δικαίωμα στον Κούτρη να πασάρει στον Χασάν για το 0-1.

Το10αρι: Ο Νάτχο κράταγε το κλειδί, το 10αρι στο ματς θα μπορούσε κάλλιστα να είναι είτε στον Σισέ, είτε κυρίως στον Κούτρη. Εύκολα όμως θα πήγαινε και στον Σα που κράτησε στα νεκρά σημεία της άμυνας του στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου τον Ολυμπιακό όρθιο.

Γιατί κόουτς: Ο Μαρτίνς πήρε πολλά από τις βασικές του επιλογές, πήρε τα πάντα από τον Νάτχο που ήρθε ξανά από τον πάγκο για να κάνει την διαφορά. Ο Ερέρα από την άλλη δεν πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από την δουλειά των μέσων του συνολικά. Ρίσκαρε όσο μπορούσε στο τέλος με τις αλλαγές που έκανε όμως αποδείχθηκε πως ήταν αργά.

Στον πάγκο: Ο Ολυμπιακός νίκησε έχοντας συνάμα και πολύ καλή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Έδειξε βελτίωση και αυτό εκτός βεβαίως από το τρίποντο είναι πολύ σημαντικό. Συνάμα όμως θα πρέπει να προβληματίσει τον Μαρτίνς η αδυναμία που έδειξε η ομάδα του στις στημένες φάσεις. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ότι πήγαινε ψηλά το είχε παίκτης του Άρη, δημιούργωντας επικίνδυνες καταστάσεις που ευτυχώς για τον Ολυμπιακό καθάριζε ο Σα.

ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-0

Σκόρερ: 67΄Χασάν
Κίτρινες: 4΄Γιουνές, 16΄Γκιγιέρμε, 41΄ Σόουζα, 46΄Φορτούνης, 51΄Χριστοδουλόπουλος, 71΄Ελαμπντελαουί, 73΄Ντιγκινί
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Άρης: Κουέστα, Σόουζα, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Μενέντεθ, Σιώπης (77΄Διαμαντόπουλος), Κολάσο, Ματέο Γκαρσία, Γκάμα (83΄Μαρτίνες), Ντιγκινί (76΄Ματίγια), Γιουνές

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε (84΄Καμαρά), Φορτούνης (88΄Τοροσίδης), Λάζαρος (58΄Νάτχο), Ποντένσε και Χασάν