Μία «γιγαντομαχία», σε επίπεδο συλλόγων στη Euroleague, διεξάγεται σήμερα στις 21:00 το βράδυ στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2017 Φενερμπαχτσέ για την 7η αγωνιστική της Euroleague. Ο Ντέιβιντ Μπλατ ζήτησε από τους παίκτες του να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο, για 40 λεπτά, εκφράζοντας το σεβασμό του για τον πολυνίκη προπονητή της διοργάνωσης Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ενώ αναγνώρισε την αξία των πρώην «ερυθρόλευκων» Κώστα Σλούκα και Έρικ Γκριν.

Ο τεχνικός των «Ερυθρολεύκων» εξήγησε ότι «Σχετικά με τους γκαρντ μας, είμαστε μία ομάδα που είναι δυνατή σε αυτή την θέση. Ίσως οι δικοί μας είναι πιο νέοι και οι αντίπαλοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από την Ευρωλίγκα, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος με εκείνους και ανυπομονώ να τους δω να εξελίσσονται. Θα είμαι πολύ χαρούμενος όταν η ομάδα θα είναι πλήρης, θα είναι όλοι υγιείς και θα έχει επιστρέψει και ο Γιάνις Στρέλνιεκς». Οσο για την επιστροφή του Στρέλνιεκς ή μη απέναντι στο σύλλογο της Πόλης είπε: «Συμμετέχει σε μέρος των προπονήσεων, έχει δείξει πρόοδο κι ελπίζω να παίξει αύριο, γιατί είναι ένας παίκτης που μας έλειψε».

Αναλυτικά ο Ντέιβιντ Μπλατ επισήμανε πριν το παιχνίδι με τη Φενερμπαχτσέ:

«Η Φενερμπαχτσέ είναι μία σπουδαία ομάδα με έναν σπουδαίο προπονητή και ποιοτικό προπονητικό επιτελείο. Προφανώς είναι μία ομάδα που σεβόμαστε. Είναι ένα ματς πρόκληση για εμάς και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει πάρα πολλούς καλούς παίκτες. Δεν χρειάζεται να την αντιμετωπίσεις καλά μόνο σε δύο τρεις τομείς. Πρέπει να κάνεις ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι και να παίξεις πολύ καλά για 40 λεπτά. Πρέπει να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο και να παίξουμε το παιχνίδι μας για να πάρουμε τη νίκη».

Σχετικά με τον Στρέλνιεκς κι αν θα δώσει το «παρών», ο Μπλατ υπογράμμισε: «Ήμουν ειλικρινής μαζί σας, όταν σας έλεγα πως βλέπουμε καθημερινά την κατάστασή του. Δεν έπαιξε στα τελευταία παιχνίδια. Συμμετέχει σε μέρος των προπονήσεων, έχει δείξει πρόοδο κι ελπίζω να παίξει αύριο, γιατί είναι ένας παίκτης που μας έλειψε».

Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός εν συγκρίσει με το ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Μπλατ απάντησε: «Δεν έχει κάποια σχέση το ένα με το άλλο παιχνίδι. Παίζουμε με την Φενερμπαχτσέ. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό το παιχνίδι. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Σε κάθε παιχνίδι μαθαίνεις κάτι και προσπαθείς να βελτιωθείς. Το σημαντικό είναι ποιος είναι ο επόμενος αντίπαλός σου και τι μπορείς να κάνεις στα επόμενα παιχνίδια».

Για τις ικανότητες των Κώστα Σλούκα και Έρικ Γκριν στην περιφέρεια της Φενέρ, εξήγησε: «Ο Σλούκας και ο Γκριν είναι πολύ καλοί παίκτες και μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού».

Σε ερώτηση για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να είναι αυτός που θέλει στην περιφέρεια, ο Μπλατ απάντησε: «Σχετικά με τους γκαρντ μας, είμαστε μία ομάδα που είναι δυνατή σε αυτή την θέση. Ίσως οι δικοί μας είναι πιο νέοι και οι αντίπαλοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από την Ευρωλίγκα, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος με εκείνους και ανυπομονώ να τους δω να εξελίσσονται. Θα είμαι πολύ χαρούμενος όταν η ομάδα θα είναι πλήρης, θα είναι όλοι υγιείς και θα έχει επιστρέψει και ο Γιάνις».

Τέλος, όσον αφορά στο γεγονός πως αντίπαλος στον απέναντι πάγκο θα είναι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο Μπλατ σχολίασε: «Είναι πάντα ωραίο να συναντιέσαι μαζί του, ως αντίπαλος στο παρκέ. Έχουμε την εμπειρία πολλών αγώνων μεταξύ μας. Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια με διαφορετικές ομάδες. Τον σέβομαι ως προπονητή και ως άνθρωπο».