Τα δοκίμασε όλα ο Μπλατ. Αφησε ανενεργούς τους Μάντζαρη και Τολιόπουλο, πέρασε για ώρα τον ΛεΝτέι στο «4», τον Σπανούλη ως βασικό πλέι μέικερ, τον Βεζένκοφ αντί… Παπανικολάου. Ακόμα και τον… σεληνιασμένο Μιλουτίνοφ κράτησε στον πάγκο όταν ο ΛεΝτέι με τον Πρίντεζη ρόλαραν τέλεια στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός παίζοντας σχετικά καλά στο β μέρος κυρίως, πέρασε από το Μόναχο, επικρατώντας της Μπάγερν με 72-62 στην πρώτη του «μάχη» στην διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας.

Κορυφαίος για την ομάδα του Πειραιά ο Ζακ ΛεΝτέι με 12 πόντους και 12 ριμπάουντ, κομβικός ήταν ο Βασίλης Σπανούλης στην τελευταία περίοδο (9 ποντοι και 4 ασίστ), την ώρα που ο Μιλουτίνοφ κράτησε τον Ολυμπιακό στις πρώτες τρεις περιόδους (11 πόντοι και 7 ριμπάουντ), ενώ ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν το πρόσωπο του ματς στο τέλος με 10 πόντους στην 4η περίοδο.

Με αυτήν τη νίκη οι Ερυθρόλευκοι φιλοξενούν την Ρεάλ Μαδρίτης την Πέμπτη στο ΣΕΦ και προσδοκούν να μην πετάξουν στα σκουπίδια ένα ακόμα διπλό για την χρονιά που διανύουμε.

ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ

Χωρίς τον Σπανούλη στην πεντάδα του και με τους Γκος, Τίμα, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ στο παρκέ ο Ολυμπιακός, με τον Λετονό να σκοράρει για το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης. Ο Γκος με ποστάρισμα και δίποντο πέτυχε το 2-4, με τους Παπανικολάου και Πρίντεζη να διαμορφώνουν το 4-8. Ο υπαρχηγός των Πειραιωτών ήταν κεφάτος και πραγματοποίησε το 4-10, με τον ΛεΝτέι που πήρε την θέση του να έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από ΟΑΚΑ και να σκοράρει για το 6-12.

Η αντίδραση της Μπάγερν όμως ήταν άμεση. Η είσοδος του Ντέρικ Ουίλιαμς ήταν η κίνηση ματς του Ράντονιτς, το ματς απ με τον Πρίντεζη δεν ταίριαζε καθόλου και ο πρώην ΝΒΑερ πέτυχε 7 σερί πόντους και βοήθησε στο 15-12. Ο Ολυμπιακός ξεκόλλησε επιθετικά με τρίποντο του Σπανούλη, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με τον Μπόγρη με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 15-15.

Αρχή στην δευτερη περίοδο με δύο τρίποντα στο ματς από ΛεΝτέι και Κόπονεν για το 18-18.

Με πόντους του Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με έναν πόντο (21-22), ο Ντάγκουμπιτς πέτυχε το 23-22 και ο Ουίλιαμς το 25-24 για τους γηπεδούχους. Το χαμηλό τέμπο του ματς είχε αποσυντονίσει την συνήθως «καυτή» Μπάγερν στην έδρα της, αλλά και οι Ερυθρόλευκοι ήταν εκτός παιχνιδιού.

Ένα μικρό ξέσπασμα του Γκος, το δίποντό του και η πάσα που οδήγησε σε κάρφωμα τον Μιλουτίνοφ, έφερε το 27-28 στο Μόναχο με 71 δευτερόλεπτα για το ημίχρονο. Ο Τίμα έφτασε στο 7-0 το σερί των Πειραιωτών με ένα τρίποντο και οι Πειραιώτες οδηγήθηκαν στο ημίχρονο με το σκορ στο 27-31 και 20 λεπτά ακόμα για να κρατήσουν έστω και αυτήν τη μικρή διαφορά μέχρι τέλους.

ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡ

Οι Ερυθρόλευκοι μετά από καιρό έπαιζαν… ξύλο στο ματς. Ο Μιλουτίνοφ πέτυχε ακόμα και τρίποντο από τα 9 μέτρα (!!!) σε λήξη επίθεσης και ο Ολυμπιακός πέρασε στους 5 πόντους (31-36). Ο Σέρβος σέντερ πραγματοποίησε από τις βολές και το 33-38, οι συμπαίκτες του όμως σε δύο επιθέσεις ήπιαν… θάλασσα και η Μπάγερν με 6-0 σερί με παιχνίδι στο ποστ επέστρεψε στο προβάδισμα.

Ξαφνικά οι παίκτες του Μπλατ πήγαιναν επιθετικά από το κακό στο χειρότερο, ο Γκος υπέπεσε σε λάθη απειρίας, όμως η με λέι απ ο Αμερικανός πρόσφερε το 39-40.

Στην επόμενη φάση βρήκε τον Πρίντεζη στο τρανζίσιον για το 39-42, χωρίς την ανάλογη συνέχεια όμως για τον Ολυμπιακό.

Με τον «Πριντ» και Μιλουτίνοφ με τρία φάουλ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 43-42, με την εικόνα της ομάδας του Πειραιά να είναι ως ένα σημείο αποκρουστική στην επίθεση.

Με μία βολή ο ΛεΝτέι ισοφάρισε στο 43-43 με 42 δευτερόλεπτα για την περίοδο, για να ακολουθήσει με τον ίδιο τρόπο σε νεκρό χρόνο ο Βεζένκοφ με 2/2 βολές να πραγματοποιησει το 43-45.

ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Ο Κόπονεν ήταν εκ των κορυφαίων των Βαυαρών και με δίποντο πήγε το ματς στα ίσα. Με δεύτερη προσπάθεια από τα 6,75μ ο Τίμα έκανε το 45-48 με τον ΛεΝτέι να σκοράρει για το 47-50. Ο Ουίλιαμς ήταν άλυτο πρόβλημα δυστυχώς για τον Ολυμπιακό (δύο καρφώματα στα πόδια του αργού Βεζένκοφ), ο Στρέλνιεκς με ντράιβ πέτυχε το 49-52 με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ότι έχουν σφιγμό. Ο Λετονός είχε ζεσταθεί για τα καλά, πίστεψε το χέρι του και ήταν η αιτία του 49-54. Στην εξίσωση του καλού δίλεπτο του Ολυμπιακού μπήκε και ο Σπανούλης και μετά την δεύτερη ασίστ του (είχε δώσει και την πάσα στον Στρέλνιεκς), πάσαρε έτοιμο καλάθι στον ΛεΝτέι για το 49-56.

Και όμως και πάλι οι Ερυθρόλευκοι έκαναν αγωνιστική κοιλιά και έτσι η Μπάγερν μείωσε σε 53-56, για να έρθει ως απομηχανής θεός ξανά ο Στρέλνιεκς με γκολ φάουλ να διαμορφώνει το 53-59.

Το τρίποντο του ανανεωμένου Σπανούλη έφερε το 53-62, με τον αρχηγό να έχει ξυπνήσει για τα καλά και με γκολ φάουλ να σκοράρει για το +12 (53-65) για την ομάδα του.

Ο Λούτσιτς με ένα προσωπικό 5-0 σερί του μείωσε σε 58-65, όμως ο ΛεΝτέι δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με δίποντο μπροστά στον Μπούκερ έκοψε τον αέρα της Μπάγερν.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ουσιαστικά έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή, με ένα τρίποντο μαγεία μπροστά στον Κοπόνεν έγραψε το 58-70, πετυχαίνοντας μάλιστα 10 πόντους στην περίοδο.

Ο Λο όπως ο Λούτσιτς νωρίτερα πέτυχε μαζεμένους πόντους για το 62-70 και το εξοργισμένο τάιμ άουτ του Μπλατ. Το 62-72 δίνει ηρεμία στον Ολυμπιακό, ο οποίος σε δύο 24ωρα φιλοξενεί την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ σε ένα ματς που πρέπει να κερδίσει για να μην πάει στο… βρόντο ένα ακόμα διπλό.

Πηγή άρθρου: to10.gr