Εκτός Αργεντινής θα γίνει τελικά ο τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες μεταξύ της Μπόκα Τζούνιορς και της Ρίβερ Πλέιτ. Αυτό αποφάσισε η Conmebol, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Νοτίου Αμερικής, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως στην Ασουνσιόν της Παραγουάης μετά τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Μπουένος Άιρες και οδήγησαν σε αναβολή του δεύτερου τελικού της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο αγώνα που έγινε στην Μπομπονέρα -την έδρα της Μπόκα- οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 2-2. Ο δεύτερος τελικός στο στάδιο Monumental της Ρίβερ δεν έγινε ποτέ.

Το σίγουρο είναι ότι από αυτή την ιστορία πληγώθηκε ανεπανόρθωτα το αργεντινό ποδόσφαιρο, αλλά και η Αργεντινή γενικότερα. Μια γιορτή του ποδοσφαίρου που περίμενε με ανυπομονησία όλος ο πλανήτης μετατράπηκε σε «παγκόσμια ντροπή», όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο Τύπος.

Ασφαλώς έχασε και η Ρίβερ Πλέιτ το πλεονέκτημα έδρας. 

Ενώ αρχικά είχε φανεί ως φαβορί για τη διοργάνωση το Κατάρ, τελικά επιλέχθηκε το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, η έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. O αγώνας θα γίνει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις 22:30 (ώρα Ελλάδος).