Την άποψη ότι η πρόκριση για τον Ολυμπιακό θα παιχτεί στο τελευταίο ματς με την Μίλαν εξέφρασε ο Πέδρο Μαρτίνς στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει του αυριανού (29/11) αγώνα με την Μπέτις για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η ομάδα του θα επιδιώξει να επιβάλλει το ρυθμό της, παραδέχθηκε ότι περιμένει πως η Μπέτις θα είναι αυτή που θα έχει τον έλεγχο του ματς και πρόσθεσε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη Σεβίλη με στόχο να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η συνέντευξη Τύπου:

Για το πόσο εύκολο είναι να επαναφέρει την ομάδα στο κλίμα των ευρωπαϊκών αγώνων, μετά το «διπλό» επί του Ατρόμητου: «Πρόκειται για διαφορετικές διοργανώσεις. Το πρωτάθλημα παίζεται κάθε εβδομάδα. Είναι τελείως διαφορετική η φιλοσοφία.
Παίξαμε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση. Όπως έχουμε πει από την αρχή της σεζόν είναι ένας μεγάλος στόχος να προκριθούμε στην επόμενη φάση.

Κρατάμε την ένταση και το πάθος που είχαμε στο ματς της Κυριακής. Συγκεντρωνόμαστε, όμως στο παιχνίδι με τη Μπέτις. Όπως έχουμε πει η πρόκριση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική και είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε γι' αυτό.»

Για το αν είναι σημαντικό στο ματς με την Μπέτις να «φωνάξει» ο Ολυμπιακός ότι μπορεί να συνεχίσει στη διοργάνωση:

«Φυσικά και το θέλουμε. Είμαστε εδώ για να το δηλώσουμε, διότι ανάλογα με το αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί το μέλλον μας. Ανάλογα με το τι θα συμβεί αύριο θα κριθεί η πορεία μας. Ξέρουμε ότι είναι ένας πολύ δυνατός όμιλος. Δεν θα κριθεί αύριο η πρόκριση.

Θα κατέβουμε με τη φιλοσοφία μας στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι. Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο με φιλοσοφία που θα κρατήσει το στυλ της.

Αν δεν είχε αποβληθεί ο Τσιμίκας στο πρώτο παιχνίδι ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα για εμάς. Είμαστε σε αυτή τη θέση για να δηλώσουμε παρόντες.

Για το αν ο Ολυμπιακός θα είναι διαφορετικός σε σχέση με την πρώτη αναμέτρηση: «Δεν πιστεύω ότι η Μπέτις θα έχει αλλάξει πολύ. Δεν θα έχει διαφορές στο παιχνίδι της.

Παρόλο που δεν έχει καλά αποτελέσματα στην έδρα της πριν μερικές εβδομάδες κέρδισε με μεγάλο σκορ τη Μπαρτσελόνα.
Θα θελήσει να επιβάλλει το ρυθμό της.

Θα υπάρχουν λεπτά του αγώνα που θα έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και το ίδιο είχε γίνει και στον Πειραιά. Παίζει με τη δική της ταυτότητα και το ίδιο θα κάνουμε και εμείς.

Το ματς θα έχει ομοιότητα με το πρώτο εκτός από τα τελευταία είκοσι λεπτά. Και κόντρα στη Μίλαν επιβάλλαμε το ρυθμό μας και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας.»