«Γνωρίζαμε όλοι ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν προετοιμασμένος και έτοιμος για μια σεζόν MVP, αργά ή γρήγορα, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα το έκανε με τέτοιο κυρίαρχο τρόπο» σημειώνει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα 12UP.
«Ενώ υπάρχουν πολλά παιχνίδια που απομένουν ακόμα στη σεζόν, για τους άλλους παίκτες, προκειμένου να τρέξουν προς την κορυφαία ατομική διάκριση του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς είναι ο απόλυτος πρώτος στην κούρσα αυτή τη στιγμή. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, αν έχετε παρακολουθήσει τον "Greek Freak" μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, που οδηγεί τους Μπακς σε ένα ρεκόρ 15-6» προσθέτει και συμπληρώνει:
«Οι Μπακς μοιάζουν με μια μεγάλη ομάδα συνολικά μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν και ο Γιάννης παίζει τρομερά, με μέσο όρο 27 πόντους, 13 ριμπάουντ και έξι ασίστ. Ο Γιάννης το κάνει τόσο καλά, ώστε στην πραγματικότητα ο αγώνας για τον MVP δεν είναι καν πραγματικά ένας αγώνας τώρα. Ο Κέβιν Ντουράντ είναι εξαιρετικός για τους Ουόριορς, αλλά, με μια τέτοια ομάδα, δεν υπάρχει τρόπος να "ανυψώσει" τους συμπαίκτες του με τον τρόπο που ο Γιάννης μπορεί, ιδιαίτερα όταν ο Στεφ Κάρι επιστρέψει από τραυματισμό. Ο "Greek Freak" έρχεται για το τρόπαιο του MVP και δείχνει γιατί μπορεί να γίνει το επόμενο πρόσωπο του πρωταθλήματος».

Σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 37,7% για την τελική νίκη, έναντι 14,7% του Κέβιν Ντουράντ και 10,9% του Κάιλ Λόουρι των Τορόντο Ράπτορς. Όπως είναι γνωστό, την περασμένη σεζόν MVP αναδείχθηκε ο Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς.

Ο Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της εβδομάδας για το διάστημα 19-25/11 στην Ανατολική Περιφέρεια, τίτλος που του απονέμεται για δεύτερη φορά στην εφετινή αγωνιστική περίοδο στα παρκέ της άλλης άκρης του Ατλαντικού και πέμπτη στην καριέρα του.