Απολαυστικός! Είχε διαβάσει κάθε πτυχή του παιχνιδιού, «χτύπησε» τις αδυναμίες της Μπαρτελόνα και έφυγε από το Παλάου Μπλαουγκράνα με ένα διπλό… τετράδας. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πανέμορφο μπάσκετ στην Βαρκελώνη, είχε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ βγαλμένο από το ΝΒΑ, κάνοντας τον Γκρεγκ Πόποβιτς να χασκογελάει στο Σαν Αντόνιο, με την ομάδα του Πειραιά να επικρατεί εκτός έδρας με σκορ 69-60.

Αυτό ήταν και το 5ο θετικό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού μακριά από το Φάληρο, με τον Σέρβο σέντερ να διαλύει τους ψηλούς του Πέσιτς και να τελειώνει το ματς με 16 πόντους και 14 ριμπάουντ (τα εφτά επιθετικά), εκτοξεύοντας το ράνκινγκ στους 35 βαθμούς! Οι Πειραιώτες έφτασαν στο 8-5 στην κανονική διάρκεια, την ώρα που η Μπάρτσα πέφτει στο 6-7, χάνοντας για 4η συνεχόμενη φορά στην φετινή διοργάνωση. Μία άκρως διαβασμένη ομάδα, ο Ολυμπιακός, γυρνάει στην χώρα μας το πρωί της Τετάρτης με μία ακόμα νίκη εκτός ΣΕΦ και την Πέμπτη φιλοξενεί την Γκραν Κανάρια στο φαληρικό κλειστό.

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Γκος, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, με τον υπαρχηγό της ομάδας του Πειραιά να πρωταγωνιστεί στην αρχή και να πετυχαίνει το 5-5. Τον ακολούθησε ο Σπανούλης, ο οποίος με τρίποντο πραγματοποίησε το 8-10 και ο Μιλουτίνοφ έγραψε με χουκ το 8-12.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν μέσω του Πουστοβόι δύο φορές (12-12 και 14-14), με τον Γκος να προσθέτει ένα τρίποντο από την περιφέρεια για το 14-17, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν πείσμα, Σεραφέν και Κούριτς έτρεξαν ένα μικρό σερί, το οποίο διέκοψε ο ΛεΝτέι με έμμεσο τρίποντο για το 18-20. Ο Αμερικανός σέντερ ήταν κομβικός και στις επόμενες φάσεις, αφού και έπαιξε καλή άμυνα και σκόραρε για το 21-22. Η σειρά του Μιλουτίνοφ για τον Ολυμπιακό, με τον Σέρβο να κάνει πλάκα στους ψηλούς του Πέσιτς και με γκολ φάουλ να πετυχαίνει το 23-25.

Στο τρίποντο του Πάνγκος απάντησε μετά από λίγη ώρα ο Παπανικολάου (26-28) ενώ μέσω των Γκος και Τίμα, οι Πειραιώτες πέρασαν με 4 πόντους διαφορά (28-32) στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Το 30-32 ηταν το σκορ του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να είναι καλός στην άμυνα, αλλά να ψάχνεται για τα καλά στην επίθεση.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ

Επιστρέφοντας από το 15λεπτο της διακοπής, η ομάδα του Πειραιά πέτυχε δύο σερί τρίποντα (Σπανούλης και Παπανικολάου) για το +8 (30-38) στην Βαρκελώνη. Ο Κλαβέρ απάντησε μερικώς με ένα τρίποντο, όμως ο Μιλουτίνοφ με κάρφωμα (επιθετικό ριμπάουντ σε χουκ του Πρίντεζη) πραγματοποίησε το 33-40. Ο Σέρβος σέντερ δεν είχε αντίπαλο στις δύο ρακέτες, είχε φτάσει μάλιστα τα 6 επιθετικά ριμπάουντ στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και από βολές έγραψε το 33-43. Η κυκλοφορία των Ερυθρόλευκων ήταν για σεμινάριο, έβρισκε πόντους από το ποστ και παρότι δεν είχε τον Πρίντεζη στο παρκέ (πονούσε στην μέση από κάποιο χτύπημα), είδε τον ΛεΝτέι να σκοράρει για το 35-47.

Ο Ερτέλ ξύπνησε για λίγο την ομάδα του, όμως ο Σπανούλης με το τέταρτο τρίποντό του έριξε στον λήθαργο ακόμα περισσότερο τους Καταλανούς. Ο Μπόγρης βοήθησε και πάλι στην επίθεση, με τον 4ο του πόντο έφερε το +13 (41-54) για την ομάδα του Πειραιά, με την Μπαρτσελόνα να εκμεταλλεύεται τα λάθη του Ολυμπιακού και να μειώνει με 46-55 και να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στο 48-55 στην τελευταία περίοδο.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και το 48-58 με τρίποντο του Γκος, για να έρθει ο ΛεΝτέι με δίποντο για το 50-60. Ο Μιλουτίνοφ ήταν χάρμα ιδέσθαι σε άμυνα και επίθεση. Απίστευτος ο Σέρβος που πέτυχε το 54-63, με τον Σπανούλη σαν το παλιό καλό κρασί να γράφει το 54-65.

Παρότι ο Ολυμπιακός έμεινε για ώρα στο μηδέν, οι Καταλανοί έμοιαζαν κενοί στην επίθεση. Ο Μιλουτίνοφ κατέβαζε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο, κέρδισε μάλιστα και το φάουλ και με βολές πραγματοποίησε το 56-67 εν μέσω αποθέωσης με δύο λεπτά για το τέλος.

Η Μπαρτσελόνα έχανε ασταμάτητα σουτ παρά τα επιθετικά της ριμπάουντ και η ομάδα του Πειραιά έφυγε με ένα εύκολο διπλό στο Παλάου Μπλαουγκράνα.

Πηγή άρθρου: to10.gr