Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί από το απόγευμα της Πέμπτης ο Τσάβι Πασκουάλ. Η ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο τρόπος που αυτή ήρθε, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη διοίκηση των πράσινων. Ετσι αποφάσισε να «τελειώσει» τον Καταλανό προπονητή και να μην περιμένει το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Προς το παρόν το κενό του θα καλύψουν οι Βόβορας – Αλβέρτης που θα οδηγήσουν το τριφύλλι στο ματς-τελικό της Παρασκευής με την Αρμάνι Μιλάνο για την Ευρωλίγκα.

Πάντως φήμες θέλουν τον Ηλία Παπαθεοδώρου να αποτελεί τον εκλεκτό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των πράσινων. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ χαίρει της εκτίμησης του ισχυρού άνδρα της πράσινης ΚΑΕ, τον οποίο θεωρεί ελπιδοφόρο και ικανό να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο Πασκουάλ απουσίασε από την προπόνηση της Πέμπτης με τον Γιώργο Βόβορα να αποκαλύπτει πως του ζητήθηκε από τους ανθρώπους της ΚΑΕ να ετοιμάσει εκείνος το ματς με τους Ιταλούς μαζί με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βόβορα: «Καταρχήν μας ζητήθηκε από την διοίκηση να ετοιμάσουμε την ομάδα με τον Αλβέρτη και τους υπόλοιπους συνεργάτες. Πρέπει να ετοιμάσουμε την ομάδα για έναν τελικό. Πρέπει να βγάλουμε αντίδραση, περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί η Αρμάνι είναι μία πολύ καλή ομάδα με ταλέντο. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι, να παλέψουμε σε κάθε κατοχή και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.


Αυτή την στιγμή ετοιμάζουμε την ομάδα. Εμείς είχαμε ετοιμάσει την ομάδα από πριν. Είμαστε εδώ και θέλουμε να κερδίσουμε. Τα τελευταία αποτελέσματα δεν ήταν καλά για κανέναν. Έχουμε μπροστά μας έναν τελικό και πρέπει να κερδίσουμε.

Σίγουρα έχουμε περάσει πολλά μαζί του τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι ένα σοκ, αλλά δεν χωρούν συναισθήματα στον επαγγελματικό αθλητισμό. Πρέπει να συνεχίσουμε και να κοιτάξουμε το αύριο, έχουμε τελικό μπροστά μας».

Τι του χρεώνουν

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε ανακοινωθεί από την Παναθηναϊκό στις 22 Οκωβρίου του 2016 έχοντας υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Συμβόλαιο το οποίο ολοκληρωνόταν το προσεχές καλοκαίρι. Στα κάτι παραπάνω από 2,5 χρόνια στα οποία ο Καταλανός κάθισε στον πράσινο πάγκο, οδήγησε το τριφύλλι σε δύο κατακτήσεις πρωταθλημάτων (2017, 2018) και ενός Κυπέλλου (2017).

Οσον αφορά την Ευρωλίγκα, ο, Πασκουάλ, δεν κατάφερε να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε κάποιο φάιναλ φορ καθώς γνώρισε τον αποκλεισμό τόσο από τη Φενέρμπαχτσε πρόπερσι όσο από τη Ρεάλ πέρσι. Η αποτυχία της πρόκρισης σε ένα φάιναλ φορ ήταν κάτι το οποίο ο Γιαννακόπουλος χρέωσε στον Πασκουάλ.

Επίσης του χρεώνεται οτι εδώ και κάποιο καιρό είχε χάσει την καλή σχέση που είχε με αρκετούς παίκτες, γεγονός που είχε αντίκτυπο στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας σε κάθε ματς…

Πηγή άρθρου: To10.gr